Sneeuw in de lente: Sarah Jio

sneeuw n de lenteSneeuw in de lente
Auteur: Sarah Jio
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 231 (ebook)
Jaar: 2016

Seattle, mei 1932. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen. Buiten op straat ligt zijn teddybeer, verlaten in de sneeuw.

Seattle, mei 2010. Claire Aldridge, journaliste bij de Seattle Herald, krijgt de opdracht een reportage te maken over het zeldzame fenomeen ‘sneeuwstorm in mei’, dat dit jaar voor het eerst in bijna tachtig jaar weer heeft plaatsgevonden. Bij haar onderzoek stuit ze niet alleen op het verhaal van de ontvoering – die nooit werd opgelost – maar ook op verbazingwekkende overeenkomsten tussen de levens van Vera Ray en haarzelf…

Mening Mieke ster5

Het zal je maar gebeuren als je thuis komt van je werk en je kind is verdwenen.

Dat overkwam Vera, een allenstaande moeder die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen om voor haar en haar driejarige zoontje Daniel te kunnen zorgen…

Mijn eerste gedachte was dan ook, wie laat nou zo’n klein ventje alleen thuis?

Maar als je de reden weet kan je, ondanks dat, toch sympathie opbrengen voor deze hardwerkende en liefhebbende moeder.

Het verhaal wordt verteld in verschillende tijd fases en hierdoor leer je de personages allemaal goed kennen. Ze zijn allemaal goed uitgediept, vooral Claire is een interessante persoonlijkheid.

Ze werkt voor de krant als journaliste en heeft zich vastgebeten in deze zaak. Ze wil uitzoeken waar Daniel is gebleven en hoe het leven is verlopen van Vera. Ze herkent in deze geschiedenis veel van haar zelf en is vastbesloten om dit verhaal bekent te maken in de Seattle Herald.

Het is een fantastisch mooi boek waar alle ingredienten aanwezig zijn om het tot een heel boeiend geheel te maken. Het verveelt geen moment en je kan alleen maar meeleven met Claire, die heel wat voor de kiezen krijgt. Ik heb van dit boek genoten en heb met kippenvel het slot gelezen.

Dit boek is een absolute aanrader en krijgt van mij een dikke 5*

Mijn mening ster5 7-5-2016

Nadat Claire de opdracht krijg om een reportage te maken over de sneeuwstorm in mei, word ze er ook weer vanaf gehaald, maar ze zet dit toch door omdat het verhaal van de kleine Daniel haar zo aantrekt. Ze komt in het zware leven van de arme Vera terecht, en wil tot op de bodem uitzoeken wat er is gebeurd met Daniel en Vera.
Je krijgt twee erg mooie verhaallijnen die je niet meer los laten, want hoe dieper Claire graaft des te meer overeenkomsten zijn er.
Ook het leven en het huwelijk van Clair is niet meer wat het moet zijn, daarom is ze ook vastbesloten om door te gaan met haar zoektocht naar antwoorden.
Hierdoor beland je in de pijn van Vera en Claire, en kom je steeds meer over Claire te weten wat zij heeft meegemaakt,
Het verhaal laat je niet meer los, en heeft een mooi verrassend einde. Zoals je ook in het vorige boek  van Sarah ( Die avond aan het meer) zo hebt kunnen genieten.
Een boek wat je niet snel zal vergeten, en ik heb er weer een favoriete schrijfster bij.

bolklein

Advertenties

4 gedachten over “Sneeuw in de lente: Sarah Jio

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: