Lola & de Boy next door: Stephanie Perkins

lola

Lola & de Boy next door
Auteur: Stephanie Perkins
Uitgeverij: Van Goor
Bladzijden: 255

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Mening Mieke ster3

Dit is echt een boek voor de jongere generatie, maar wel aardig om te lezen als oudere…

Lola is een zeventien jarig meisje, die houd van haar manier van leven zoals zoveel meisjes van die leeftijd.

Haar leventje kabbelt voort, totdat haar oude buurtjes weer terug komen en dan wordt haar leven overhoop gehaald vanwege haar vorige liefde, die ze eigenlijk nooit vergeten is. Er valt weinig over dit boek te zeggen, omdat er ook weinig gebeurd. Het leest wel prettig, maar daar is dan ook alles over gezegd. Dit boek zal bij jonge meisjes zeker meer in de smaak vallen dan bij mij. Ik hou heel veel van YA boeken, maar dan wel verhalen met spanning, het liefst de thrillers. Dit is opzich geen onaardig boek en daarom waardeer ik dit boek met  3*

 

Mening Clasien ster32-6-2016

Een leuk verhaal om te lezen, er gebeurt eigenlijk weinig. Lola (Dolores) Nolan is een zeventienjarige meid met een homostel als ouders. Ze heeft een vriend Max van 22 jaar, “indiepunkgaragerockgod”. Ze is gelukkig met haar hond “Heavens to Betsy”, haar extravagante kledingstijl, gewoon haar leven. Dan komen haar “oude” buren weer terug inclusief de Bell-tweeling, Calliope en haar broer Cricket. “Haar voormalige liefde van haar leven”. Lola’s leven staat op zijn kop.

“hij heeft haar altijd cool en prachtig gevonden, hij is altijd een deel van haar leven geweest, zelfs toen hij weg was, bleef een stukje van zijn geest achter”.

Dit is een echt meidenboek, weinig inhoud maar leuk om te lezen. Deze categorie ben ik inmiddels ontgroeid, ik geef de voorkeur aan meer diepgang in een verhaal.

bolklein

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: