Het vlinderkistje: Santa Montefiore

86510-vlinderHet Vlinderkistje
Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: De Boekerij

Jaar:  2002/2006/2015
Bladzijden: 512

Het is 1982 en de Engelse Helena, moeder van de zesjarige Federica en Hal van vier, verlaat haar man in Chili en gaat terug naar Engeland. Het laatste cadeau dat Ramon van een van zijn vele reizen voor zijn dochtertje meebracht, een vlinderkistje ( waarbij een oud Incaverhaal hoort), vergezelt Federica gedurende vele jaren. Langzaam slijt de adoratie voor haar vader, maar vergeten doet zij hem nooit. Juist als haar leven, na een veelbelovend, maar gaandeweg teleurstellend huwelijk, een andere wending neemt, besluit zij hem – eind jaren ’90 – in Chili te gaan opzoeken. Daar komt zij erachter dat zij de adoratie van een Engelse jeugdvriend over het hoofd zag en weet dat zij ook van hem houdt, zodat zij snel het vliegtuig terug neemt. In meer dan 500 pagina’s zet de Engelse schrijfster (van wie eerder Onder de ombu-boom* verscheen) een aangename roman neer, vol (romantische en andere) verwikkelingen van de vele ten tonele gevoerde personen met daarbij aardige locatiebeschrijvingen. Boeiende, lichte roman die ook goed past in een vakantiekoffer.

Mening Marjon ster4

Ik dacht altijd dat Onder de Ombuboom Santa’s debuut was, maar op alle sites staat dit als eerste boek genoteerd. En dat merk je. In de loop der tijd is ze beter gaan schrijven, vind ik. Het boek is prachtig en neemt je door de sfeerbeschrijvingen mee naar Chili en Cornwall, dat zeker. De rol die Ramon met zijn egoïsme speelt in het leven van Helena, Fede en Hall is goed neergezet.
Ramon heeft enigszins narcistische neigingen en wat ze ook proberen; hij verandert niet. Dit heeft grote gevolgen voor de keuzes die ze alle drie in hun leven maken. Een minpunt aan het boek vind ik dat er veel overbodige tekst in staat. Santa had wat mij betreft wel wat meer mogen wegstrepen. En dat is de reden waarom dit verder mooie boek toch geen 5 sterren van me krijgt.

 

Mijn mening ster4 10-5-2013
Ik vond het erg laat op gang komen maar dat maakte het het halverwege weer goed,en kan ik niet anders zeggen dat het een erg mooi verhaal is.

bolklein

 

Een gedachte over “Het vlinderkistje: Santa Montefiore

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: