Hittegolf: Suzanne Vermeer

hittegolfHittegolf
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bladzijden: 320
Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.
< De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…

Mening Mieke sterster

 

Dit boek is een echte tegenvaller. De spanning is ver te zoeken, de personages zijn oninteressant en het verhaal is saai!

Dit is mijn conclusie van dit boek! Ik had dit boek al eerder opgepakt om te lezen en toch weer weggelegd, omdat het me niet kon boeien.

Voor de tweede keer ben ik er weer aan begonnen, nadat ik eerst een paar andere boeken gelezen heb en het kon mij nog steeds niet bekoren.

Bovendien was het plot erg voorspelbaar, de personage Césaria niet sympathiek en het verhaal wat zich afspeelt in de Algarve, langdradig!

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: