Zand erover: Elsbeth Witt

zanderoverZand erover
Auteur: Elsbeth Witt
Uitgever: Xander Uitgevers BV
Jaar: 2016
Bladzijden: 320

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is helemaal haar eigen schuld. Als haar tante overlijdt en er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft ze dus niet lang na te denken: ze verhuist.

Op Vlieland wil Fien genieten van de rust en de natuur. Geen drama, geen social media en proberen alles zo snel mogelijk te vergeten. In een poging van haar schuldgevoel af te komen wordt Fien plotseling geconfronteerd met haar hartzeer en nieuwe gevoelens voor een wel heel charmante boswachter. En dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer had gedacht terug te zien.

Bemoeizuchtige buurvrouwen, oude liefdes, nieuwe romances en een familieraadsel dreigen het rustige eilandleven plotseling in de weg te staan. Maar is dat wel zo erg?

Mijn mening ster4

Nadat Fien haar relatie verbroken heeft lijkt het wel of iedereen boos is op haar, ook haar baas ontslaat haar na een grapje dat eigenlijk toch niet zo leuk is.
Ze krijgt een kans om haar leven opnieuw te beginnen in het huisje van haar tante, waar ze zich nog maar weinig van kan herinneren.
Fien ontdekt niet alleen de waarheid over haar tante maar ook van zichzelf.
Dit boek was echt genieten, je zou haast zelf op Vlieland willen zijn, al is het alleen maar om soms eens even tot je eigen te komen.
Erg leuke personages in het verhaal die je in je hart sluit, en ervoor zorgen dat je deze geweldige  mensen niet snel vergeet.
Leuke humor, en zeker veel liefde.

Mening Marjon ster5 7-2-2016

Verwacht je een luchtige chicklit, krijg je een roman met diepgang en fantastische sfeerbeschrijvingen. Je waant je op Vlieland en je begrijpt zo goed waarom Fien daar zo goed aardt. Fien vertelt in de eerste persoon en je gaat van haar houden. Ze is zo menselijk neergezet. Af en toe duikt ze in het verleden en dat is nodig om haar heden te begrijpen. Het verhaal leest als een trein, wat een heerlijke schrijfstijl. Karakters zijn enigszins uitgewerkt en het verhaal kan nog alle kanten op. Ik ga meer van deze auteur lezen!

bolklein

3 gedachten over “Zand erover: Elsbeth Witt

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: