Zijspoor: Josha Zwaan

zijspoorZijspoor
Auteur: Josha Zwaan
Uitgever: Uitgeverij Ten Have
Jaar: 2016
Bladzijden: 192

In Zijspoor vertelt Zwaan over haar zoon die op 25 maart 2011 wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets mis met zijn longen en nieren. Maandenlang zweeft hij tussen leven en dood, maar wanneer hij een donornier van zijn vader krijgt krabbelt hij langzaam weer op. Ruim anderhalf jaar houdt Josha Zwaan een dagboek bij.
Er zijn momenten van diepe angst, wanhoop, maar ook troost, liefde en besef van grote schoonheid. Een aangrijpend en meeslepend verhaal, dat leest als een roman van Josha Zwaan.

Mening Marjon ster5

Josha schrijft eerlijk over wat er met haar gebeurt als haar zoon Jim plotseling ernstig ziek wordt. Eerst denkt ze heel luchtig dat het wel zal loslopen maar als blijkt dat zijn ziekte levensbedreigend is, verandert er van alles bij haar – en bij de andere leden van haar gezin. Ze schrijft heel open over haar zorgen, angsten, haar wanhoop en machteloosheid. Ze analyseert haar eigen gevoelens en gedrag en daarmee zie je haar groeien en veranderen door het boek heen. Door haar meeslepende schrijfstijl is het alsof je naast haar staat, het mee beleeft en haar emoties op jou overslaan. Ik las het boek in één dag uit; niet meer weg te leggen.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: