Het kleine leven: Marloes Kemming

het kleine levenHet kleine leven
Auteur: Marloes Kemming
Uitgever: Xander Uitgevers BV
Jaar: 2016
Bladzijden: 272

De zevenenzeventigjarige Norbert Jones leidt een ogenschijnlijk rustig leven. Hij heeft een liefdevol huwelijk, een ambitieuze dochter en geniet sinds twaalf jaar van zijn pensioen. Vol overgave stort Norbert zich op zijn favoriete bezigheid: verzamelen.

Ruim negentienduizend voorwerpen vonden in de loop der jaren hun weg naar Norberts garage. Ieder object uniek, verzameld in een poging iets van het verleden te behouden. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Norbert gedwongen zich de vraag te stellen: wat te doen met zijn unieke collectie? Een proces van loslaten begint, waarbij Norbert niet alleen afscheid moet nemen van zijn collectie, maar ook van zijn geheimen en naasten.

Het kleine leven van Norbert Jones is een ontroerend verhaal over verlies, nostalgie, liefde en ouder worden.

Mening Marjon ster5

Wat een prachtig boek. Norbert kruipt onder je huid en je gaat om hem geven. Zijn kleine leven wordt iets groots door de vertelkunst van Marloes Kemming. Je leest mee hoe Norbert het leven loslaat, door afscheid van zijn grote verzameling spullen in de garage en door het delen van zijn geheimen aan de lezer. Ik moest even moeite doen om in het boek te komen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik het boek niet meer wegleggen. Het verhaal is zo menselijk, zo ontroerend, zo integer en groots tegelijk. Marloes Kemming heeft een prettige schrijfstijl, heel toegankelijk. Dit is haar debuutroman en wat voor één! Aanrader!

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: