De schildersdochter: Juli KLassen

de schildersdochterDe schildersdochter
Auteur: Julie Klassen
Uitgever: Voorhoeve
Jaar: 2016
Bladzijden: 416

Sophie Dupont assisteert haar vader bij zijn werk als portretschilder; haar eigen werk houdt ze verborgen. In haar vrije uren wandelt ze langs de kliffen bij de kust van Devon waar zich vele schilders en dichters ophouden. Op een van die wandelingen ontmoet ze de knappe Wesley Overtree, de eerste man die haar vertelt hoe mooi ze is.

Kapitein Stephen Overtree is gewend om voor alle ellende op te draaien die zijn broer veroorzaakt. Ook dit keer heeft Wesley zich aardig in de nesten gewerkt. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en is met de noorderzon naar Italië vertrokken, op zoek naar een nieuwe muze. Om miss Dupont te behoeden voor een schandaal besluit Stephen haar een huwelijksaanzoek te doen. Sophie accepteert dit, maar krijgt ze daar geen spijt van als Wesley terugkeert?

De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama’s van Jane Austen en de zusjes Brönte.

Mening Marjon ster5

Een prachtig boek met op de achtergrond de sfeer van toen, terwijl het leest als een eigentijds verhaal. Eigenlijk zijn het gewoon alle regels en normen en waarden van die tijd waar dit verhaal op is gebouwd. Een ongehuwde moeder zijn kon natuurlijk niet en Stephen trouwt uit goed fatsoen met de minnares van zijn losbollige broer. Sophie aarzelt, maar zegt ja. Ze is een sterke vrouw en wil zoals de meeste moeders het beste voor haar kind. Maar wat gebeurt er als Wesley toch nog terug komt? Het verhaal kabbelt soms een beetje saai voort en dan leest het als een trein. Ik bleef het hele boek twijfelen tussen 4 en 5 sterren en aan halfjes doe ik niet, dus ik rond het af naar boven.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: