Drie vrienden, een huis (en een klusjesman): Astrid Harrewijn

drie vrienden, een huis Drie vrienden, een huis (en een klusjesman). 
Auteur: Astrid Harrewijn
Bladzijden: 304
Uitgeverij Boekerij
Jaar: 2016

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum. Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Mening Clasien ster4

Ik ben geen echte fan van dit genre boeken, maar dit exemplaar van de hand van Astrid Harrewijn viel in goede aarde. Het verhaal is luchtig, makkelijk leesbaar en heeft bovendien inhoud, humor en aan het einde zelfs nog wat spanning.

Drie vrienden die in één huis samenwonen, de zusjes Noor en Kiki, allebei heel verschillend en druk met hun baan. Noor werkt in het van Gogh museum en krijgt daar heel wat voor haar kiezen. De gedeeltes over het dagelijks leven van de vrienden en hun huiselijke momenten vond ik leuk en ontspannend om te lezen. De stukken die over van Gogh of het museum gingen interesseerde mij niet zo. Al met al een leuk boek voor tussendoor, lekker ontspannend leesvoer.

bolklein

Advertenties

Een gedachte over “Drie vrienden, een huis (en een klusjesman): Astrid Harrewijn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: