Vergeet mij niet: Amanda Prowse

vergeet mij nietVergeet mij niet
Auteur: Amanda Prowse
Uitgever: Aerial Media Company B.V.
Jaar: 2015
Bladzijden: 348
Poppy is wederom de hoofdpersoon in dit boek. We maakten al kennis met haar in Haar naam is Poppy Day. Na de turbulente gebeurtenissen met haar gegijzelde man is de rust weergekeerd. Poppy is nu 32, gelukkig getrouwd en fulltime moeder van haar 2 kinderen. Ze zijn verhuisd naar het platteland en genieten van het plattelandsleven en elkaar. Poppy zorgt voor iedereen en vergeet zichzelf daarbij wel eens. Ze merkt niet dat er iets in haar lichaam verandert en ontdekt pas laat het knobbeltje in haar borst. Maar Poppy is er van overtuigd dat ze kan genezen en vecht vastbesloten om deze ziekte te overwinnen. Ze heeft tenslotte wel voor hetere vuren gestaan.

Mijn mening ster5

Na alle gevaren die Poppy en Martin hebben doorstaan in het vorige deel  (Haar naam is Poppy Day) hebben ze eigenlijk niks te klagen, ze hebben een geweldig gezin, en leuke vrienden.
Maar dan slaat het noodlot weer toe, en kun je alleen nog maar toekijken hoe vreselijk het voor Poppy is om te weten wat haar allemaal te wachten staat nu ze een knobbel in haar borst ontdekt heeft.
Ik vond dit een heftig boek, en heb het af en toe ook even aan de kant moeten leggen want het verhaal bevat wel zoveel emoties.
Eigenlijk weet je al wat je kan verwachte als je de korte inhoud leest, en ik nam me ook voor om niet te gaan huilen. Maar geloof me maar dat gaat je gewoon in dit boek echt niet lukken.
Het verhaal kent niet alleen veel verdriet maar ook zoveel mooie momenten, zeker met de kinderen, want wat is die Peg een heerlijke  kwebbel,  één en al liefde. Ook de lieve kleine Max krijgt een plekje in je hart.
Ik voelde me echt thuis in dit gezin met al zijn chaotische en mooie momenten. Daarom word dit boek steeds zwaarder hoe verder je komt in dit boek.
Ook Martin wist me nog even flink te verrassen, al was dat niet zo leuk. Maar wat een tranentrekker is dit zeg, ik zou zeggen lezen, en houd een zakdoek bij de hand.

Mening Marjon ster524-12-2015
Amanda Prowse zwalkt altijd een beetje heen en weer tussen de hoofdpersonen. Zo lees je niet in een hoofdstuk de gedachten en gevoelens van één persoon, maar dan weer van die en dan weer van die. Dat vind ik rommelig lezen. Tegelijk geeft dat een bepaalde luchtigheid aan het verhaal en dat maakt dit boek tot een fantastisch mooi boek. Het onderwerp is namelijk heel zwaar: Poppy krijgt borstkanker. Haar reactie daarop is zodanig beschreven, dat je jezelf ook wanhopig voelt. Poppy kruipt gewoon onder je huid. Je voelt wat zij voelt en doormaakt. Ze gaat op haar eigen luchtige manier de strijd aan en wat volgt is een boek wat je niet meer kan wegleggen. Je blijft er in lezen. Je lacht, je huilt en je lacht weer. Wat heeft Amanda Prowse dit prachtig neergezet. Wat een aanrader.
Er is al eerder een boek met Poppy in de hoofdrol verschenen:
haarnaamispoppyday

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: