Villa Magdalena: Santa Montefiore

vila magdalenaVilla Magdalena
Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: Boekerij
Jaar:  2012
Bladzijden: 432

Toscane, 1968. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italië. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen. Devon, 2009. Marina Turner is de geliefde tweede vrouw van Grey Turner, en de gehate stiefmoeder van zijn dochter Clementine. Al jaren beheren Marina en Grey het Hotel Polzanze, maar de zaken gaan de laatste tijd erg slecht. Als laatste redmiddel om nieuwe gasten te trekken huurt Marina een artist-in-residence in: Rafa Santoro. Met zijn knappe uiterlijk en Latino charme zal deze Argentijnse schilder het hotel weer tot leven moeten wekken, en misschien heeft hij ook een helende invloed op de onrustige Clementine. Maar Rafa zal meer doen dan dat: hij heeft zijn eigen redenen om in het hotel te werken. Zijn komst zal Marina en Clementine terugvoeren naar Villa Magdalena van vele jaren geleden.

Mijn mening ster5

Wat een juweeltje weer van Santa Montefiore, waarom ik dit boek zolang heb laten liggen mag joost weten, want het is echt een aanrader.
Of je nu in het verleden van Floriana las of in het heden het verhaal van Marina, dat maakt niet uit, je werd er gewoon in mee gezogen.
Alle personen zijn zo goed neergezet, dat je ieders verhaal waardeerde.
Na de komst van de knappe kunst schilder Rafa veranderen vele levens, zelfs de boze stiefdochter van Marina krijgt een andere kijk op het leven en haar stiefmoeder.
Dit maakt wel weer duidelijk dat er een levensles in het verhaal zit, maar ook een klein beetje leuke spanning. Ontknoping prachtig.
Ik vind het echt jammer dat het boek uit is, het had voor mij nog even mogen duren. Aanrader

Menig Marjon ster530-5-2011

Ik las dit boek in mijn vakantie uit op 30 mei. En genóten heb ik. Dit is een echte Santa. Er is er maar een die dit soort boeken in deze zwierige schrijfstijl kan schrijven. De twee verhaallijnen houden je aandacht vast, je moet en zal weten wat er eigenlijk is gebeurd. Het is een prachtig verhaal wat nog een tijdje door mijn hoofd bleef spelen. Heerlijk. En nu maar weer geduldig wachten op de volgende!

bolklein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: