De laatste reis van de Ballerinus : Arienne Bolt

De laatste reis van de BallerinusDe laatste reis van de Ballerinus
Auteur: Arienne Bolt
Bladzijden: 334
Uitgeverij:  Lemniscaat
Jaar: 2016

Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen. Er is wel een probleem… De dieren komen van over de hele wereld! Ravi en Sep trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die onvermijdelijk bij een lange reis horen.

Mening Clasien ster5

Dit is het debuut van Arienne Bolt en wat voor één. Een geweldig leuk en spannend jeugdboek. Je leeft mee met Ravi en de zwerfhond IJs die vele avonturen beleven. De illustraties geven het boek een extra, omdat deze eenvoudig maar prachtig zijn. Ik denk dat de leeftijdsgroep aan dit boek vele uren leesplezier zal beleven, soms met een lach op hun gezicht, maar ook zullen ze angstige momenten meemaken.

Het verhaal gaat over Ravi, een jonge knul en Sep, een oude kapitein. Samen redden zij de circusdieren van het oude circus, dat nu een dierentuin blijkt te zijn. Bennie de eigenaar wil de dieren verkopen aan een slecht mens en Ravi en Sep voorkomen dit.

Je maakt kennis met de sprekende papegaai John, het aapje Oscar, Hans de leeuw en nog veel meer dieren. Met het schip “de Ballerinus” reizen ze de wereld rond om alle dieren thuis te brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: