Schitterende ijsster: Auteur: Susan Wiggs (Avalon / Lakeshore Chronicles 6)

schitterende-ijssterSchitterende ijsster
Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2015
Bladzijden: 446

Maureen Davenport organiseert voor het eerst de jaarlijkse kerstvoorstelling van Avalon, en ze is vastbesloten er een spectaculair succes van te maken. Er is echter één obstakel: Eddie Haven, de ruig aantrekkelijke beroemdheid die haar als onderdeel van een taakstraf moet helpen bij de voorbereidingen. En er zijn maar weinig mensen die een grotere hekel aan de feestdagen hebben dan hij…

Al snel komen Maureens bangste vermoedens uit. Zijn opdringerige vrouwelijke fans, de zenuwachtige auditanten, de meningsverschillen tussen Eddie en haar over de muziek en – tot haar grote ergernis – de vlinders in haar buik zorgen niet bepaald voor een soepel repetitieproces. En dan dreigt haar geliefde bibliotheek ook nog de deuren te moeten sluiten. Als dat geen rampzalige kerst wordt!

Maar ziet ze dat nu goed… en bekijkt Eddie haar ineens met een begerige blik in zijn ogen?

Mening Marjon ster5

Ik las dit boek eerder in het Engels  en ik denk er nog steeds bijna het zelfde over:

Soms vond ik het verhaal wat inzakken, maar dan werd het daarna juist weer erg goed. Maureen Davenport is goed neergezet, sterk, zelfstandig met een kwetsbare binnenkant. Het verhaal om de bibliotheek-die-met-sluiting-bedreigd wordt loopt er als een rode draad doorheen. Een andere rode draad, die door tot nu toe alle boeken heen loopt is het verhaal van Daisy Bellamy. Ze blijft interessant en ik vind het prachtig om te zien hoe ze groeit. Al met al bleef ik toch lezen in die boek, wat zelfs een mysterieus tintje heeft in de vorm van Jabez. Want wie is hij?

Alleen vond ik nu helemaal niet dat het verhaal inzakte. Soms ben je beter in de stemming voor een boek denk ik. Het is lastig een boek objectief te beoordelen. Lezen = emotie. Ik geef het boek nu daarom gewoon een ster meer.

zomeraanhetmeer1 winterindebergen zon-op-het-water samenophetijs dichtbijhetvuurschitterende-ijsster

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: