Harry Potter en de vuurbeker: J.K. Rowling (Harry Potter 4)

harrypotterendevuurbekerHarry Potter en de vuurbeker
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: Harmonie
Bladzijden: 549

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!

Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden, waarbij ook leerlingen van buitenlandse toverscholen vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.

Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter…

Mening Marjon ster5

In dit vierde boek uit de serie verandert er van alles. Harry Potter wordt volwassener en het verhaal ook. Er gebeuren heftige dingen, de sfeer wordt grimmiger en de dreiging groter. Waarom weet ik niet, maar ik heb dit boek altijd minder gevonden. Nu ik het herlas keek ik daar anders tegenaan. Omdat je de rest van het verhaal al kent, zie je nu heel goed hoe al naar het einde van de serie toegewerkt wordt. Dat is de kracht van J.K. Rowling, naast haar fantastische verteltechniek: het verhaal zit zo ingenieus en goed in elkaar. Elke gebeurtenis staat niet op zichzelf. Dat is in dit boek goed voelbaar.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: