Enkeltje Ierland: Charlotte de Monchy

enkeltjeierlandEnkeltje Ierland
Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 336

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden. William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Mening Mieke ster4

De voorspelbaarheid van dit boek is heel groot, desalniettemin heb ik het met plezier gelezen.
De humor in dit boek is flink aanwezig en als je van dit soort Chick-lit achtige boeken houdt, dan is dit een aanrader. Het is niet direct mijn favoriete genre, maar als je in een leesdip zit, zoals ik, dan is het heerlijk om een feelgood romannetje te lezen. Je leest het met een lach op je gezicht!
Ik waardeer dit boek met 4*

Mening Marjon ster5 30-1-2016

Dit boek is zo geweldig en leuk dat je het niet meer weglegt. Lisa is zodanig neergezet dat ze leuk, bijzonder maar toch een echt mens is en je kan niet anders dan van haar gaan houden. Ze barst van de energie en dat moet ook wel, want ze werkt hard daar op het platteland van Ierland. Tussen dat alles door leert ze mensen in het dorp kennen, wordt ze verliefd en zijn er een paar misverstanden met grote gevolgen. Het is ongelofelijk leuk geschreven, ik vloog er doorheen en van tijd tot tijd lag ik in een deuk om de subtiele humor over kapstokken en nog veel meer. Af en toe waan je je ook in Ierland, iets wat bonus is en in dat poortwachtershuisje zou ik ook wel willen wonen… Dit is al het tweede boek van deze auteur en ik wil meer!

Mijn mening ster5 30-1-2016

Ow wat een heerlijke chicklit was dit, vol met leuke mensen, geweldige situaties waarin Lisa zich bevind als ze zenuwachtig is.
Het leest als een trein en je verveeld je geen minuut, want niet alleen draait het hier om Lisa, ook Kathy heeft de nodige problemen die erg verrassend zijn in het verhaal.
Zodra Lisa naar Brentwood verhuist begint al meteen een leuk verhaal, je hoeft niet vele pagina’s te wachten voor je een goed verhaal hebt, want je word er al meteen in mee gesleurd.
Dit zijn nou boeken die je af en toe echt eens nodig hebt, luchtig en toch goed uitgediept met fantastische leuke momenten, zo wil ik er wel meer lezen. Kom maar op.

bolklein

 

4 gedachten over “Enkeltje Ierland: Charlotte de Monchy

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: