Totdat de dood ons scheidt: Elizabeth George (Inspecteur Linley-mysterie 1)

totdatdedoodTotdat de dood ons scheidt
Auteur: Elizabeth George
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV
Jaar: 1985/2010
Bladzijden: 335

De zestienjarige Roberta Teys wordt met haar mooiste kleren aan gevonden in een boerenschuur in het Engelse dorpje Keldale. Naast haar liggen een bijl en het ontzielde lichaam van haar vader. Onthoofd.
Het enige wat Roberta erover zegt is: `Ik heb het gedaan en ik heb er geen spijt van.´
Scotland Yard geeft de leiding van het onderzoek in handen van inspecteur Thomas Lynley – een in alle opzichten knappe man van de wereld – en zijn absolute tegenpool Barbara Havers. Zij heeft een sterk minderwaardigheidscomplex en ziet deze zaak als haar kans om zich te bewijzen.
Na vele omwegen stuiten Lynley en Havers op verborgen schandalen en een gruwelijke mishandeling. Niets is wat het lijkt in dit vredige dorpje en door deze zaak zal het leven daar ook nooit meer hetzelfde zijn…

Mening Marjon ster422-4-2008

Dit was niet het eerste boek wat ik las van Elizabeth George, maar ik kan me haast niets meer van die ander herinneren, dat is al jaren terug. Dus het voelde als het eerste boek. En het blijkt ook haar debuut geweest te zijn. Grappig. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een goed boek is, zit goed in elkaar, er komt van alles aan bod. Maar ik miste de spanning. Dat wat boeit waardoor je verder wilde lezen en lezen. Je kunt haar plots en basis vergelijken met de inzet van Agatha Christie. En de boeken van Agatha Christie hebben ook niet zozeer een beklemmende spanning, maar wekken wel doorlopend nieuwsgierigheid, waardoor je verder wilt. Dat miste ik een beetje in dit boek. Maar dat heeft ze misschien in latere boeken goed gemaakt.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: