Vergeet mij(niet):Manon Meijer

vergeet mij niet 2Vergeet mij (niet)
Auteur: Manon Meijer
Uitgever: Brave New Books
Jaar: 2014
Bladzijden: 308

Een paar jaar na het overlijden van haar ouders, verliest Iris Brinkman ook haar oudere zus Madelief. Overmand door gevoelens van angst en verdriet besluit ze haar bestaan in Nederland achter te laten. Iris vlucht naar een dorpje in de Verenigde Staten, waar zij in alle rust en veiligheid haar leven wil leiden. Ze is in niets voorbereid op de wending die haar leven neemt, wanneer ze Jonathan ontmoet, een geheimzinnige jongen met helderblauwe ogen. Terwijl zij zich steeds meer tot elkaar aangetrokken voelen, zijn er andere, mysterieuze krachten aan het werk die Iris bij hem vandaan willen houden. Ze vindt de moed om te vechten voor haar eigen geluk en wordt onderdeel van een strijd die veel groter is dan zij kan vermoeden. Vergeet mij (niet) is een fantasierijke roman over verdriet, loslaten,doorzettingsvermogen en de kracht van de liefde.

Mening Clasien ster4

De voorkant lijkt zoetsappig, maar het verhaal is een beauty. Over verlies en het verwerken ervan.
In de hoofdrol Iris een jonge vrouw die al veel geliefde heeft verloren in korte tijd. Eerst haar beide ouders en daarna haar zus.
Ze besluit om naar Amerika te vertrekken, waar een goede vriend van de familie woont, om zich daar te vestigen.

Al op de luchthaven begint de magie van de liefde, ze ontmoet Jona(than) haar prins op het witte paard, maar met mysterieuze trekjes.
Je belandt in een heerlijk, vlot geschreven verhaal over gevoelens, verdriet verwerken en magische liefde.

Als je eenmaal begint wil je doorlezen, want wie is Jona nou echt en zijn vader ook al zo’n wazig neergezet personage. Een aanrader voor als je van wegdromen houdt. Dikke 4*

Mijn mening ster4 20-1-2016

Wat een verrassing was dit boek zeg, ik dacht een gewone roman te gaan lezen ,maar ik kwam in een totaal andere wereld terecht, en dat beviel me eigenlijk wel heel erg goed.
Ik zat gewoon in een sprookjeswereld van volwassenen, en ging ook anders naar de mensen kijken.
Iris heeft veel ellende meegemaakt en verdriet en besluit naar de Verenigde Staten te gaan naar Patrick, een goede vriend van haar vader.
Maar tijdens de reis maakt ze al erg vreemde dingen mee, of ligt het nu allemaal aan haar paniekaanvallen?
Zodra ze bij Patrick is word ze liefdevol ontvangen door de mensen uit het kleine dorpje, en komt ze tot rust, maar ook hier houden de vreemde gebeurtenissen niet op, zo is  ze gelukkig en zo beland ze weer in een groot gat.
Toen ik aan het verhaal begon kon ik ook niet meer stoppen met lezen, je werd erin mee gezogen of je dat nu wil of niet. Je voelt de hele sfeer aan en zou het liefst meteen alleen al voor de mensen en de sfeer haar achterna gaan reizen.
Wat ook erg leuk is in het verhaal is dat je de Twilight  serie voorbij ziet komen, het is ook wel een beetje in deze sfeer geschreven. Dus voor de fans van Bella, zou ik dit boek ook wel aanraden.
Het mooie vergeet- me -nietje op de cover doet je vermoeden dat het een gewone roman is, maar het is zoveel meer. Ik zou zeggen gewoon lezen.

bolklein

Advertenties

2 gedachten over “Vergeet mij(niet):Manon Meijer

Voeg uw reactie toe

    1. Ik vond het echt een heel mooi boek en er mogen er van mij meer komen, als je eenmaal in het boek zit snap je de cover wel, maar het trekt in een winkel inderdaad niet de aandacht die het verdiend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: