Een bijzonder jaar: Lori Nelson Spielman

5c73e-bijzonder Een bijzonder jaar
Auteur: Lori Nelson Spielman
Uitgever: van holkeme en warendorf
Jaar: 2013/2015
Bladzijden: 336

Een onmogelijke taak zet het leven van een jonge vrouw op z’n kop Als haar moeder sterft, gaat Brett Bohlinger ervan uit dat zij het familiebedrijf zal overnemen. Maar haar schoonzus erft Bohlinger Cosmetics en Brett blijkt haar enorme erfenis alleen te krijgen als ze het verkreukelde to-do-lijstje afwerkt dat ze ooit als veertienjarig meisje heeft opgesteld. Maar Brett is inmiddels een heel ander mens. Een kind? Dat idee heeft ze al lang uit haar hoofd gezet. En een band met haar vader opbouwen zit er echt niet meer in – hij leeft al jaren niet meer. Brett is kapot van het verlies van haar moeder, maar is ook in de war. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tienermeisje niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar langvervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms op de meest onverwachte plekken opduiken…

Mening Clasien ster5

Dit is een verhaal met een levensles. Geen chicklit zeker niet, maar een prachtige roman. De levensles: Blijf niet in het vertrouwde leventje hangen, luister naar je hart en ga veranderingen niet uit de weg.

In de hoofdrol Brett, een jonge vrouw, samenwonend, werkend bij het familiebedrijf. Wanneer haar moeder overlijdt gaat Brett ervan uit dat ze haar functie zal overnemen. Niks is minder waar. Brett wordt als enige in het gezin uitgesloten van het testament en krijgt van haar moeder één jaar de tijd om verloren dromen waar te maken. In eerste instantie is Brett woedend en wil haar leventje veilig stellen, maar langzamerhand blijkt dat haar moeder een wijze vrouw was. Brett gooit haar leven totaal om en is nog nooit zo gelukkig geweest.

Brett wordt als personages zeer goed neergezet met ware emoties. Je leeft met haar mee in moeilijke en gelukkige tijden. Met een lach en een traan lees je dit verhaal. Vreugde in het leven en echte vrienden om je heen is veel belangrijker dan rijkdom.

Mijn mening ster5 10-7-2013


In het begin dacht ik het is een beetje chicklit achtig maar hoe verder ik kwam hoe meer diepgang er in kwam.
Na de dood van de moeder van Brett veranderd haar hele leven en dat gaat niet zonder tegenslag.
Het boek heeft niet alleen zijn mooie maar ook zijn trieste momenten.
Ik vond het een heerlijke schrijfstijl en het verhaal blijft al een paar dagen hangen bij mij is toch een goed teken.

bolklein

Advertenties

Een gedachte over “Een bijzonder jaar: Lori Nelson Spielman

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: