Blind vertrouwen: Elly Koster

Blindvertrouwen-boekBlind vertrouwen
Auteur: Elly Koster
Uitgever: Cupido
Jaar: 2015
Bladzijden: 268

Joanne, erfgename van een bekende hotelketen, heeft alles wat haar hartje begeert. Tijdens een verblijf in Noorwegen beseft ze dat ze haar luxueuze maar drukke leven drastisch wil veranderen. Een schokkende ontdekking zorgt ervoor dat dit veel eerder gebeurt dan ze kon vermoeden. Joanne vertrouwt geen mens meer en trekt zich diep gekwetst terug in een verlaten Noors dorp. Daar probeert iemand haar op een bijzondere manier uit haar isolement te halen…

Reactie van het boek door Mieke ster4

Ik heb redelijk lang over dit boek gedaan, omdat ik gedeeltes wel wat langdradig vond.
Toch heeft dit boek mij wel kunnen boeien. Herkenbare situaties en personages die duidelijk uit de verf kwamen. Ook de beschrijving van het land Noorwegen is altijd fascinerend in al haar boeken !!
Dat ik moeilijk door dit boek heen kwam heeft er mee te maken dat ik in een lees dip zat en nog steeds zit.
Elly Koster heeft een prettige schrijfstijl en ik wil nog graag de boeken van haar lezen die nog op mijn lijstje voorkomen. Ik kan dit boek wel aanbevelen en waardeer het met 4*

Mijn reactie van het boek ster5 30-10-2015

Het is al even geleden dat ik het boek Zomerliefde van Elly Koster kocht, en ik moet zeggen ‘schaam schaam’ dat ik dat nog niet gelezen heb.
Toen ik eenmaal in dit boek begon wist ik dat ik al snel dat boek maar eens moest gaan lezen, omdat het een heerlijke schrijfstijl heeft.
Met dit boek krijgen we te maken met het vertrouwen in de mensen, wie is er te vertrouwen en wie niet?
Als Joanne eenmaal het werk van haar vader overneemt krijgt ze een leven waar ze zelf niet voor zou hebben gekozen, maar op de één of andere manier is haar vader verdwenen en rusten alle lasten op de schouders van Joanne.
Ook in de liefde lijkt het alsof ze het helemaal heeft gevonden, maar schijn bedriegt.
Ik vond dit boek behalve romantische stukjes ook spannende stukjes bevatten, waardoor ik alleen maar door wilde lezen om te weten wie er nu achter al de problemen zat .
En dat vond ik erg verrassend moet ik zeggen, ik zag het niet aankomen.
Een mooie roman, die ik zeker wil aanraden.

 

Reactie van het boek door Marjon ster5 28-4-2015

Ik ben in Noorwegen geweest. Niet echt, maar met het nieuwste boek van Elly Koster. Haar boeken spelen zich altijd (deels) af in Noorwegen, maar de sfeerbeschrijvingen in dit boek zijn zo geweldig dat je het echt beleeft. De vele enthousiaste artikelen op haar blog KLIK hebben daaraan bijgedragen. Je vindt daar ook foto’s terug van locaties uit het boek (en uit eerdere boeken). Elly is daar daadwerkelijk geweest en weet waar ze over schrijft.
Het boek leest fantastisch weg en is niet meer weg te leggen als je er in begint. Voor je het weet sluit je Joanna (Jo) in je hart en wil je maar een ding: dat ze gelukkig wordt (en als je hondje Misty ontmoet, sluit je die ook in mijn hart, zo was mijn overleden hondje Mitzi ook). Maar het duurt even voor ze dat ook maar kan bereiken. Het boek kent spanning, bedrog, liefde, avontuur en veel meer. Heerlijk, ik heb weer genoten. Aanrader!

bolklein

 

Een gedachte over “Blind vertrouwen: Elly Koster

Voeg uw reactie toe

  1. Dit is mijn eerste kennismaking met Elly Koster en ik moet zeggen dit boek leest lekker vlot. Een internationale hotelketen, vader de drijvende kracht is verdwenen in Amerika, moeder is jaren geleden overleden, nu erft hun dochter Joanne deze mega onderneming en is het haar beurt om alles draaiende te houden. “Vanaf nu zou niets nog hetzelfde zijn in haar leven, dat wist ze zeker. De media stortten zich als een stel aasgieren boven op haar”.

    Ze is al te lang iemand geweest die altijd deed wat anderen van haar verlangden. Misschien moet ze haar eigen koers gaan varen. Joanne twijfelt en gaat naar Noorwegen om daar tot inzien te komen wat ze nu eigenlijk echt wil in het leven. “Ze wist amper nog hoe simpele, kleine dingen het leven konden verrijken en daar moest verandering in komen”. In haar wereld draait alles om geld, maar is dat werkelijk zo belangrijk. Hoe eenzaam is haar leven aan de top.

    Daarnaast het verhaal van Ralph. de man van Joanne, die er een minnares op na houdt, dit met snode plannen voor de toekomst. Beide verhaallijnen zijn goed met elkaar verweven, de personages zijn goed neergezet. Elly Koster weet bovendien het Noorse natuurschoon prachtig weer te geven. 4*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: