Kleermakerszit: Layla Alizadah

kleermakerszitKleermakerszit.
Auteur: Layla Alizadah
Uitgever: Clavis
Jaar: 2015
Bladzijden: 103

Iedereen snapt wel dat het moeilijk is om iemand te verliezen, en iedereen snapt wel dat het gevoel ongelooflijk klote is. Maar niemand kan het uitleggen. De leegte is niet te beschrijven. Het voelt alsof er een scheur in je hart zit, die heel erg zeer doet. Je zult wel denken dat dit overgaat, maar dat is niet zo. De leegte is zo onvoorstelbaar groot.

Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom we figuurlijk altijd het hart gebruiken om onze gevoelens te uiten. Tot op de dag dat…

Reactie van het boek door Clasien ster5

“Kleermakerszit” is een young adult met een heel heftig verhaal. Een leven vol drama voor een jong meisje. Hoe ze hiermee omgaat, wie ze in vertrouwen neemt en haar kleermakerszit.
De kleermakerszit heeft haar vader haar geleerd, hij was haar toevluchtsoord, haar schild, haar pantser. Deze kleermakerszit staat voor: “Het is moeilijk, maar als je er moeite voor doet en het graag genoeg wilt, dan lukt het”. Dit is de levensles die hij haar meegaf.

Twee jaar geleden overleed haar vader bij een auto ongeluk, Lucy is dan 16 jaar.
Samen met haar moeder en haar beste vriendin Evelyn gaan ze door. “Eigenlijk is Evelyn meer een zus voor me dan een vriendin, ze staat erg dicht bij mijn hart”.

Tijdens een korte vakantie samen met haar moeder, wordt Lucy verkracht. Dit heeft grote gevolgen voor haar verdere leven. Ze durft het niet aan haar moeder te vertellen. “Ik was bang dat mama na dit nieuws zou gaan drinken en depressiever zou worden”.
Na deze vreselijke avond is Lucy haar leven veranderd, ze huilt, heeft nachtmerries, voelt zich vies, ik schaamde me.

Lang houdt Lucy dit geheim, totdat ze op een dag ontspoort en een man die op de verkrachter lijkt aanvalt en deze in coma geraakt. “Door de sombere gedachten die in me omgingen, had ik het gevoel dat ik de weg kwijt was. Ik had stemmingswisselingen. Ik was er gewend aan geraakt dat ik niet gelukkig was”.

Dan ontmoet ze Sam en raakt verliefd, voelt vlinders in haar buik, wil er weer leuk uitzien.
Ook de gesprekken met de psycholoog doen haar goed.
Wanneer ze voor het eerst naar de hbo gaat voelt Lucy zich onrustig, valt terug in haar gedrag
Nachtmerries volgen, woede giert door haar lichaam. “Ik heb geprobeerd om zo positief mogelijk naar alles te kijken, maar het is alsof die verdoemde dromen me altijd terug naar af brengen”.

Lucy klampt zich vast aan het leven, maar door een noodlottige samenkomst……………

bolklein

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: