Harry Potter en de gevangene van Azkaban: J.K. Rowling (Harry Potter 3)

harry potter 3Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: De Harmonie Amsterdam/ Standaard Antwerpen
Jaar: 2000
Bladzijden: 326
Voor Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus begint, moet hij de zomervakantie bij zijn gemene oom en tante doorbrengen. Door een magisch ongelukje komt hij ineens ’s avonds laat op straat te staan. Dan blijkt dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.
Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, maar Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben…

Reactie van het boek door Marjon ster5

Dit boek is altijd mijn favoriete Harry Potter-boek gebleven. Het overtreft deel 1 en 2 en ook al waren de vervolgdelen zeer goed; dit boek blijft voor mijn op nummer 1. Waarom? Het zit zo geweldig in elkaar. Dit verhaal moet echt met veel precisie uitgedacht en uitgewerkt zijn; alles moet kloppen omdat het anders volledig instort. Er wordt gespeeld met tijd, met het verleden en er wordt toe gewerkt naar de toekomst. Het boek krijgt een volwassener tintje, maar blijft daarnaast net zo spannend en doorspekt met wijsheid. Harry Potter beleeft hele spannende, maar ook emotionele avonturen. Je legt het niet meer weg. En de film? Ja, dit is ook mijn favoriete film, al zijn er duidelijk veel dingen aangepast om het op het doek goed over te brengen.

bolklein

 

2 gedachten over “Harry Potter en de gevangene van Azkaban: J.K. Rowling (Harry Potter 3)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: