Sky: Ellen Lina

skySky
Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy, Uitgeverij
Jaar: 2015
Bladzijden: 328

De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van
Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet
kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders.
Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement.
Wanneer ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze erger dan ooit. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich had gelaten, wordt weer overhoop gehaald.
Wanneer Sky uiteindelijk contact zoekt met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky’s mentrix komt met een schokkende onthulling.
Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in Elisa’s leven en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.

Reactie van het boek door Mieke ster5

Nadat ik het boek “Ooit zal ik je weerzien” gelezen had ( en dat boek vond ik fantastisch) waren mijn verwachtingen hoog gespannen! Ik ben niet teleurgesteld, want ik vond dit boek minstens zo mooi en tevens zeer aangrijpend! Wow, wat heb ik van dit boek genoten…!!
Ik ben diep onder de indruk en de karakters Julian, Elisa en Sky zullen me lang bij blijven.
De personages zijn zo levensecht beschreven en zo goed uitgediept, dat je het gevoel kreeg alsof je ze werkelijk kent. De schrijfstijl is vlot, het verhaal boeiend en realistisch en dat maakt dat je veel te snel het boek uit hebt. Ik heb hem in één dag uitgelezen, want ik kon er gewoon niet mee stoppen..
Het verhaal loopt vloeiend van het heden naar het verleden..
Dit fantastische boek “Sky” heeft veel diepgang en is een achtbaan van emoties. Je maakt alles mee en voelt ook de pijn en de radeloosheid als Elisa zwanger raakt op zestienjarige leeftijd.
Als haar grote liefde Julian haar in de steek laat, na de geboorte van Sky, valt haar wereld in duigen.
Ondanks dat ze familie,vrienden en buren heeft die haar helpen en ondersteunen, mist ze Julian heel erg…Ze houdt nog heel veel van hem en kan hem niet vergeten! Hij is en blijft haar enige grote liefde.
Als Sky zestien jaar is voelt ze zich eenzaam en ongelukkig. Doordat ze hoogbegaafd is wordt ze niet begrepen door haar omgeving. Ze sluit zich af voor contacten en de relatie met haar moeder gaat ook bergafwaarts. Ze krijgt online contact met een jongen, want contact op afstand voelt veiliger, maar niets is minder waar… De gevolgen hiervan zijn niet te overzien. Ook gaat ze haar vader erg missen en ze wil contact met hem. Als ze een ontmoeting met hem heeft komen haar gevoelens in een stroomversnelling!

Dit boek is een absolute aanrader! Ik vond het een prachtig indrukwekkend verhaal met diepgang, emoties en een beetje erotiek! Heerlijk…echt een boek waar je van geniet en voor mij uiteraard 5*

Mijn reactie van het boek ster5
Ik mocht dit boek lezen als recensie exemplaar voor The Book Girl en kreeg het toegestuurd door Ellen Lina zelf: bedankt dat ik het mocht lezen.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me in alle bochten heb moeten wringen om het pdf bestand te kunnen lezen, maar ik moest en zou het lezen, zeker omdat ik toen ik er eenmaal in begonnen was niet meer te stoppen was, ik vloog van de reader naar de pc, en uiteindelijk verder kunnen lezen op een tablet van mijn man. Maar ow wat was het de moeite te waard.

Helemaal top dit boek.
Dit is een verhaal dat je helemaal meeneemt in de levens van Sky, Elisa en Julian.
De stukjes worden erg goed afgewisseld en sluiten perfect op elkaar aan, zodat je alles wat vroeger is gebeurd met zowel Elisa als Julian zo goed gaat begrijpen.
Ik ben in dit boek begonnen en eigenlijk (tussen het slapen en mijn werk) niet meer gestopt, op de één of andere manier greep dit boek me zo aan dat ik het niet meer los kon laten.
Een prachtig boek wat erg beeldend word verteld, zo aangrijpend en toch ook met een bepaalde luchtigheid geschreven.  Je gaat van iedereen houden, en krijgt een mooi beeld van de wijk waarin Elisa met haar dochter Sky leeft, een wijk waar iedereen voor elkaar klaar staat. Ook de vele problemen met de social media waar de jeugd vaak tegen aan loopt tegenwoordig komt hier goed in terug.  Waar het boek over gaat staat al erg duidelijk op de achterkant van het boek, dus ga ik weinig over zeggen verder, want ik ben bang dat ik dan niet uitgepraat raak over het boek. Aanrader.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Wat een prachtig boek. Wat vooral opvalt is dat de karakters zo goed zijn uitgewerkt. Dat maakt dat je over echte mensen aan het lezen bent. Alsof het boek een waargebeurd verhaal verwoordt. Elisa, Sky en ook Julian vormen een onverbrekelijke driehoek, maar toch gaat er heel veel mis. Mensenlevens lopen soms zo anders dan verwacht en dat heeft grote gevolgen. Sky heeft veel wijsheid in pacht en zij zet dan ook grote veranderingen in beweging. Ik begon in het boek en kon het niet meer wegleggen. De schrijfstijl is heel toegankelijk, het verhaal mooi, er is heel veel diepgang en je kan alleen maar verder lezen. Prachtig. Ik mocht dit boek van de uitgever ontvangen, waarvoor hartelijk bedankt!

Reactie van het boek door Clasien ster5

Sky, een verhaal dat mij niet meer losliet, één van de mooiste romans die ik sinds lang heb gelezen. Een heftig liefdesverhaal, met grote gevolgen voor de toekomst. In dit boek lees je zowel het verhaal van de moeder, als van de dochter. Ellen Lina is een schrijfster van topklasse, ze ontroert je, sleurt je mee, treft je, laat je achter met een zucht als je haar boek dichtslaat.

Elisa Verhaag nu 32 heeft in haar jeugd een keuze gemaakt die haar verdere leven op haar kop zette. Op 16-jarige leeftijd bevalt ze van een dochter “Sky”. Smoorverliefd op Julian de vader. Maar alles loopt anders dan gepland.

Sky nu 16 leeft een eenzaam leven met haar alleenstaande moeder Elisa. Heeft een hoog IQ maar heeft geen vrienden. Wanneer ze aandacht krijgt van een jongen verandert haar leven in een hel. Elisa weet zich geen raad en keert zich tot Julian.

Twee verhaallijnen, je leest over de 16-jarige Elisa, haar verliefdheid, de gevolgen. Daarnaast lees je over het leven van Sky. Je gaat van mensen houden, anderen haat je. Je belandt in een rollercoaster van emoties, woede, verdriet, leeft mee met de personages die levensecht zijn neergezet. Een aanrader, lees dit boek je zult er geen spijt van hebben.

bolklein

7 gedachten over “Sky: Ellen Lina

Voeg uw reactie toe

  1. Ook ik heb “Ooit zal ik je weerzien” gelezen en vond het een prachtig boek. “Sky” staat hoog op mijn lijst! Leuk, dat jullie het alle vier zo mooi vonden.

      1. Ook ik heb laatst ‘Ooit zal ik je weer zien’ op mijn reader gelezen en vond het een prachtig boek. Haar schrijfstijl is zó vlot, dat ik het als verslavend ervaren heb. ‘Sky’ lijkt me dan ook weer een mooi boek en zou ik graag willen lezen. Wat ontzettend jammer dan dat dit boek niet als ebook te koop is…

    1. Ik weet zeker dat je die erg mooi zult vinden, Marjon! En een groot voordeel aan dat boek is dat je die heerlijk op je kindle kan lezen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: