Water en vuur: Jody hedlund (Beacons of Hope 2)

water en vuurWater en vuur
Auteur: Jody Hedlund
Uitgever: Voorhoeve
Jaar: 2015
Bladzijden: 384

De historische roman ‘Water en vuur’ van Jody Hedlund vertelt het verhaal van twee koppige mensen die noodgedwongen samen aan hun toekomst moeten werken. Michigan, 1856. Na haar vaders dood neemt Caroline Taylor het werk in zijn vuurtoren met succes waar. Als vrouw mag ze het werk echter niet blijven doen. Oorlogsveteraan Ryan Chambers neemt de vrijgekomen post met beide handen aan. Maar hij heeft buiten de pittige en prachtige vrouw gerekend die niet van plan is haar baan en thuis op te geven. Al snel blijkt dat de gewonde Ryan het werk fysiek niet aan kan en is Caroline voor het eerst begaan met de man die haar positie bedreigt. De romans van Jody Hedlund kenmerken zich door mix van historie en romantiek, met een vleugje mysterie. ‘Water en vuur’ is een los te lezen op haar roman ‘De lichtwachter’, die zich ook rond een vuurtoren afspeelt.

Mijn mening   ster5

Water en vuur is weer een verhaal dat zich afspeelt bij de vuurtoren, net zoals haar vorige boek De Lichtwachter. Toch is het een heel ander verhaal en heeft het verder niks met elkaar te maken.
Caroline heeft een zware taak, ze moet door het verlies van haar ouders voor haar zusjes en broertjes zorgen, en heeft dan ook nog de zorg van de vuurtoren. Toch zijn er mensen die vinden dat het niet kan dat een vrouw dit soort werk kan en mag doen.  Het valt haar allemaal erg zwaar, zeker omdat haar zusje Sarah erg ziek is, en de jongens allerlei kattenkwaad uithalen, en Tessa het helemaal heeft gehad met de vuurtoren en alles eromheen. Maar dan verschijnt Ryan in het leven van dit gezin en veranderd alles, hij heeft als oorlogsveteraan heel veel meegemaakt en heeft zo zijn eigen problemen. Omdat ze Caroline liever zien gaan dan komen stellen ze Ryan aan als vuurtoren wachter.
Het is weer een prachtig verhaal met zoveel gevoel geschreven dat je alleen maar wil doorlezen. Het enige kleine min puntje vond ik dat ik wat meer van het verhaal van Sarah had verwacht. Maar verder is het een boek wat je in je hart sluit. Het is een christelijk boek waarin het geloof een kleine rol speelt en zeker niet teveel is.
Een boek met spanning, liefde en een mooie boodschap.

de lichtwachter water en vuur baken van hoop

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: