Zie me, hoor me: Martine Glaser

zie me

Zie me, hoor me
Auteur: Martine Glaser
Jaar: 2015
Blz. 304
Uitgever: Clavis

Aan het rustige leven van de zeventienjarige Audrey komt abrupt een einde. Is ze schizofreen aan het worden? Komen trauma’s van vroeger opeens terug als visioenen en nachtmerries? Of is er iets heel anders aan de hand? Eén ding staat vast: haar vriendje mag er niets van weten, want voor hem moet ze perfect zijn. Haar vader stuurt haar eerst naar een psycholoog en wil haar daarna laten opnemen in een psychiatrische kliniek, haar erg gelovige stiefmoeder ziet meer heil in exorcisme. Audrey vlucht naar haar grootouders in Spaans Baskenland. Stap voor stap ontdekt ze dat haar visioenen flarden zijn uit het leven van Maite, een meisje dat lang geleden in handen viel van de Spaanse inquisitie. Hoe dichter Audrey bij de plek komt waar die geschiedenis zich afspeelde, hoe meer ze de controle over haar eigen leven verliest.

Een intrigerende en spannende Young Adult-roman over een meisje van nu en een meisje van toen, en hoe hun levens zich vermengen.

Reactie van het boek door Clasien ster4
Martine Glaser verteld het verhaal van Audrey met als alter ego Maite. Audrey is een 17-jarige spontane meid, heeft een vriend, een goed luxe leven. Totdat ze visioenen krijgt over haar alter ego Maite Sansin die leeft in de 16 de eeuw en terecht staat voor hekserij.

Beide zijn 17 jaar en hebben een jongere broer, van beide is hun moeder overleden.
Steeds verder raakt het leven van Audrey verbonden met dat van Maite. De mensen om haar heen denken dat Audrey “verknipt” is, maar is dat wel zo……..

Je leeft mee met Audrey, hoe de mensen reageren op haar gedrag tijdens de visioenen. Haar paniekaanvallen, nachtmerries. “Het is ….afgrijselijk. Als je in je eigen hoofd niet veilig bent, waar dan wel? Het voelt alsof ik af en toe zomaar in het leven van iemand anders terechtkom.”

Het verhaal van Maite neemt je mee naar de 16 de eeuw, waar ze wacht op de terechtstelling, “In ..een cel. Ze zeggen dat ik een heks ben. Tralies. Witte muren. Krassen, als van nagels, in de kalk”. Je beleeft haar angstige momenten, haar moed, haar leven tijdens de Spaanse inquisitie.

De verhalen vloeien in elkaar over, dit gaat soepel dus het leest lekker. Wat mij betreft een aanrader. Het gedeelte van Maite had wat meer uitgebreid mogen zijn. Dit is nu eens een YA met een heel ander verhaal.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: