Schakels: Nico de Beer

schakels

 Schakels
Auteur: Nico de Beer
370 pagina’s
Uitgeverij LetterRijn
Jaar: 2015
De Brusselse taxichauffeur Walter Sevenijns staat ’s nachts in de hoerenbuurt op een klant te wachten. Hij hoort iemand gillen en gaat op onderzoek uit. Op de binnenplaats van een club staat een aan de muur geketende vrouw. Dan gaat een deur open, wordt de ketting losgemaakt en de vrouw naar binnen getrokken. Walter raakt het beeld van de prostituee niet kwijt en bedenkt een plan om haar te bevrijden. Hij treft vergaande voorbereidingen voor zijn eenmansactie, maar tegen wie hij het moet opnemen is hem niet duidelijk. Rechercheur Steven Goossens krijgt het dossier over een vermiste Poolse vrouw op zijn bureau. Samen met zijn collega Kris van Diemen komt hij een Pool op het spoor die met de zaak te maken heeft. Het kat-en-muisspel dat volgt, leidt tot Goossens’ vertrek naar Polen, waar hij in het kader van grensoverschrijdende politiesamenwerking dertig dagen de tijd heeft om de vrouwenhandelaar op te sporen en in te rekenen.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Ik lees niet vaak meer thrillers en ben daar heel kieskeurig in geworden. Maar dit is weer eens een echte thriller. Wat een verrassing! Vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingezogen en je wilt het boek niet meer wegleggen. Een echte pageturner dus. Het boek volgt Walter, Steven (rechercheur) en Izolda. Het bestaat dus uit drie verhaallijnen. Elke verhaallijn is boeiend. Maar omdat het boek ook nog eens wisselt tussen heden en verleden vond ik het af en toe een beetje verwarrend. De omschakeling kostte een beetje moeite. Maar het verhaal is zo goed dat ik dat terzijde schuif. Absoluut een aanrader voor thriller-liefhebbers.

Reactie van het boek door Clasien ster3
Schakels is de debuut thriller van Nico de Beer. In deze thriller snijdt hij het probleem van de vrouwenhandel aan. Izolda speelt de hoofdrol, een Poolse schoonheid die onder het mom van een baan in een kapperszaak vertrekt vanuit Polen naar België, Brussel. “Izolda was het soort vrouw op wie iedere man verliefd zou worden. Blond met een gebruinde huid, een sprankelende mond en wenkbrauwen die haar blauwe ogen sprekend deden uitkomen, een juweeltje”. Ze belandt in Club Ambelle, “Ze is ontvoerd door lieden die zich ophouden in de seksindustrie”.
Walter, taxichauffeur, wacht op een klant en ziet dat er een vrouw aan een ketting buiten een sigaretje rookt. Hij kan dit niet loslaten en gaat op onderzoek uit, zo komt hij in aanraking met Izolda. “Alles aan die man was omringd geweest met leugens, al die jaren”.hier komt zijn vrouw Miriam na acht jaar huwelijk achter. Er bestaat voor Walter nog maar één wereld en dat is die van Izolda. Hij zal er alles op alles zetten om haar terug te brengen naar Polen. Je belandt in een wereld van criminelen maar ook walgelijke klanten. Rechercheur Steven Goossens krijgt het dossier over een vermiste Poolse vrouw op zijn bureau. Dit leidt tot Goossens’ vertrek naar Polen waar hij de vrouwenhandelaar wil op sporen. Een goed boek met een actueel onderwerp, soms wat te uitgebreid vind ik.

bolklein

Een gedachte over “Schakels: Nico de Beer

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: