Winterromance: Elly Koster

winter romanceWinterromance
Auteur: Elly Koster
Uitgever: Cupido
Jaar: 2015
Bladzijden: 222

Er is iets aan de hand, dat weet Caro zeker. Haar vriend Jurjen is al maanden op reis vanwege een dip in hun relatie. Waarom laat hij niets horen? Zijn beste vriend, Twan, zegt van niets te weten, maar Caro vindt het moeilijk om dat te geloven. Als er een man in het restaurant verschijnt waar Caro als serveerster werkt, krijgt haar moeder een enorme schrik te verwerken. Voor Caro is één ding duidelijk: niets is zo onvoorspelbaar als het leven. Een hartverwarmende liefdesroman van Elly Koster met een hoog kerstgehalte!

Reactie van het boek door Mieke ster5
Elly Koster heeft mij opnieuw verrast met deze heerlijke feelgood roman in kerstsfeer!
Goed uitgewerkte personages en een lekkere ontspannen, soms komische schrijfstijl.
Ik heb al meerdere boeken van deze schrijfster gelezen en als je even wat luchtigers wil, dan zijn dit gewoon heerlijke boeken om te lezen. Ik kon mij goed inleven in de personage Caro en daarbij is Twan een lekker ongecompliceerd persoon. Al met al is dit boek mij goed bevallen, vooral ook de beschrijving met details van Noorwegen. Dit is een boek met een geweldige kerstsfeer die ik in één adem heb uitgelezen! Een aanrader, die van mij 5* verdiend !

 

Reactie van het boek door Marjon ster5

En dan kijk je op je van je boek en ben je verbaasd dat je geen kerstboom hebt staan. Wat een ultieme kerst-roman. Elly Koster kan als geen ander sfeer beschrijven, zoals ook al bleek uit haar andere boeken die zich voornamelijk in Noorwegen afspeelden. Daar is ze bijzonder goed in! Ook dit boek laat even het sprookjesachtige winter-Noorwegen zien, maar het verhaal draait vooral om Caro (Caroline) die in de eerste vorm vertelt. Ze is heel menselijk neergezet en je gaat van haar houden. In korte tijd vinden er een aantal veranderingen in haar leven plaats. En dat zijn geen kleine veranderingen. Het verhaal is ondanks dat niet zwaar. De toon is luchtig, de schrijfstijl heerlijk, weliswaar een tikje voorspelbaar (maar niet alles!) en je komt helemaal in romantische kerstsferen. Zo moet kerst zijn. Ik weet nu al dat ik dit boek nog wel eens ga lezen. Aanrader.

Mijn reactie van het boek ster5

Zoek je een mooi boek voor de kerst dan moet je deze zeker gaan lezen, want dit boek laat zien wie er nu echt belangrijk zijn in het leven, en wat er allemaal wel toe doet.
Dit overkomt Caro ook, ze dacht de liefde van haar leven te hebben gevonden, maar die lijkt ineens spoorloos te zijn, op haar werk doet ze zo haar best maar word dit wel gewaardeerd? Ook krijgt ze de verrassing van haar leven, en dit zet alles op zijn kop bij haar. Dit boek laat ware vriendschap zien, maar ook het geluk wat vaak onder je neus ligt en je  niet ziet. Een mooi gevoelig verhaal dat veel mensen goed zal doen.

bolklein

3 gedachten over “Winterromance: Elly Koster

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb van de week een verse stapel leesvoer uit de bieb gehaald en daar zit dit boek ook tussen. Nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, dus ben benieuwd 🙂

  2. Een heerlijke feelgood roman met een kerstsfeer. Elly Koster weet je altijd weer te charmeren met haar omschrijvingen van de natuur in Noorwegen. Ook in dit verhaal ontbreekt het daar niet aan. Een boek om in weg te dromen en om in no time uit te lezen. Goed neergezette personages, vooral Caro vind ik realistisch neergezet in het leven. Ik geef dit boek 4,5* omdat er net iets teveel “wonderen” gebeuren, maar dat is mijn persoonlijke mening.

    Caro en Jurjen een verliefd stel, totdat hij een time-out nodig heeft en vertrekt naar Noorwegen. Na 10 maanden heeft Caro nog steeds niks vernomen en gaat zelf op onderzoek uit. In Noorwegen krijgt ze harde feiten te horen wat Jurjen betreft, maar Twan (Jurjen’s beste vriend die van alles op de hoogte was) en die haar achterna reist maakt weer iets goed. Daarnaast blijkt het gezin waar Caro opgegroeid is niet te zijn wat ze denkt.

    Zal Caro ooit de liefde van haar leven vinden? En kan ze omgaan met de nieuwe ouder in haar leven? Ik ben zelf niet zo’n feelgood roman lezer, maar dit boek heeft me verrast en kan ik zeker aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: