Hysteria: Dinie Bell

hysteriaHysteria
Auteur: Dinie Bell
Uitgever: Palmslag
Jaar: 2014
Bladzijden.: 213
In en rondom het gezin van Trees en Huib Verbeek vinden talrijke, soms onverklaarbare, verschrikkingen plaats. Op het moment dat Huib een eind wil maken aan zijn huwelijk, omdat zijn echtgenote er een intieme relatie op na houdt met zijn beste vriend Ben, overlijdt zijn jongste dochter. De doodsoorzaak luidt ‘wiegendood’, maar is dat wel de juiste diagnose? Als na Huib ook Ben Trees verlaat, blijft ze achter met vier dochters die van elkaar verschillen als de dag van de nacht….

Reactie van het boek door Clasien ster4
“Hysteria” is een heerlijk boek om te lezen, het bevat een zekere spanning, omdat je weet dat één van de dochters wel weer wat zal uithalen. Oudste dochter Katja hoort stemmen die haar opdrachten geven. Deze opdrachten gaan erg ver en beïnvloeden het gezinsleven.

Trees en Huib, gelukkig getrouwd met mooie dochters, denkt Huib totdat hij erachter komt dat Trees er een minnaar op na houdt. Wanneer ze ook nog bevalt van een dochter van deze man weet Huib zich geen raad.
Gebeurtenissen volgen elkaar op van kleine plagerijtjes tot schok wekkende daden.
Katja is slecht, in en in slecht, ze is keihard en weet dat ze het lievelingetje is van haar moeder en dat die haar altijd zal geloven boven haar zussen. Een huichelaarster.
“Ik was er tot in elke vezel van mijn lichaam van doordrongen dat Kaat niet te vertrouwen was en ik keek als het ware altijd over mijn schouder om te zien of zij me niet stiekem belaagde. Katja was sluw”.

Makkelijk leesbaar boek met korte hoofdstukken afwisselt verteld door de zussen: Katja, Tanja, Carla en Sarah. Daarnaast verteld iemand anders, in schuingedrukte letters, zijn verhaal en visie op dit gezin.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: