Keep it cool: Kristine Groenhart (Mulberry House 2)

ceep it cool

Keep it cool (Mulberry House 2)
Auteur: Kristine Groenhart
216 pagina’s
Uitgeverij Ploegsma
Jaar: 2015
Marjolein voelt zich eindelijk een beetje thuis op de Engelse meisjeskostschool Mulberry House: ze heeft leuke vriendinnen, is captain van het lacrosse-team en is dolverliefd op haar vriendje James. Ze mag zelfs een nieuwe leerling begeleiden: de Arabische prinses Leila. Marjolein is vastbesloten om een goed voorbeeld te zijn voor Leila, vooral wanneer ze hoort dat de beste leerlingen van de school mee mogen met een skitrip naar Zwitserland. Het wordt haar alleen wel lastig gemaakt, want de vrolijke Leila en haar knappe tweelingbroer Zoltan (die naar de naburige jongenskostschool gaat) houden zich niet zo graag aan regels…

Reactie van het boek door Clasien ster4
De in Dordrecht geboren Kristine Groenhart heeft vroeger veel kostschoolverhalen gelezen en dat kan je goed merken. Ze leeft zich in waardoor het lijkt alsof jezelf op “Mulberry House” vertoeft. Een echt meidenboek. Heerlijk leesvoer voor meiden vanaf een jaar of 10.

Kristine Groenhart woonde zestien jaar in Engeland en haar dochters gingen daar naar kostschool. Hun ervaringen vormen de basis van het boek. Haar grote voorbeeld was Enid Blyton, vooral de “Pitty” serie maar natuurlijk ook de boeken van “De dolle tweeling”.

Marjolein, de hoofdpersoon in deze “Mulberry House”serie is een doorzetter, sympathiek. Haar personage is levensecht. Vlot geschreven verhaal, dagelijkse avonturen. Je moet geen spectaculair verhaal verwachten maar een herkenbaar voor elke jonge tienermeid. Dit is een boek dat makkelijk weg leest.

Na de kerstvakantie gaat Marjolein terug naar “Mulberry House”. Haar nieuwe kamergenote is een Arabische prinses die de boel op stelten wil zetten. Dan blijkt dat de directie van Mulberry House een kostschool in Zwitserland heeft gekocht. Enkele leerlingen mogen daar twee weken heen en natuurlijk wil Marjolein daar bij zijn…

Mulberry House ceep it cool

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: