Hier was ik: Gayle Forman

hier was ikHier was ik
Auteur: Gayle Forman
Uitgeverij Moon
Jaar: 2015
Bladzijden: 319
Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude schoolvriendinnen, over Ben McAllister – de jongen die Megs hart brak – en over een versleuteld computerbestand, dat Cody niet lijkt te kunnen openen. Wanneer ze toch toegang krijgt tot het bestand, worden de geheimen achter Megs dood beetje bij beetje aan Cody onthuld…

Reactie van het boek door Clasien ster5

Hier was ik is het vijfde boek van Gayle Forman, een Young adult-boek maar ook zeker een aanrader voor volwassenen. Een heftig verhaal over de invloed van internetforums. Het verhaal gaat over zelfmoord, Gayle Forman belicht deze daad op een andere manier dan ik in andere verhalen gewend ben. Prachtig beschrijft zij de emoties van BFF Cody, die niet kan geloven dat het Meg haar eigen wil en beslissing was om tot deze daad te komen.

De titel Hier was ik is Meg haar favoriete zin, wat moet je nog meer zeggen. De voorkant geeft alle belangrijke dingen weer in Megs leven, haar BFF, haar vriend Ben, het forum De eindoplossing. Meg was een raadsel blijkt achteraf voor haar BFF Cody

“Ik weet alleen één ding hartstikke zeker: ze heeft me niet verteld dat ze zo veel pijn en ellende had dat ze daar alleen maar een eind aan kon maken door vergif in te nemen”.

Wanneer Cody de studentenkamer van Meg opruimt komt ze haar laptop tegen, ze ontdekt in haar e-mailbestand dat er veel e-mails ontbreken, samen met Megs huisgenoot Harry kraakt ze de code en komt achter het geheim van Meg en haar forum De eindoplossing. Dit forum is er om zelfdoding aan te moedigen, niet om te voorkomen. “Degene die dit leest wordt gefeliciteerd met de dappere en definitieve stap naar zelfbeschikking”. Het bericht geeft weerzinwekkende details en tips. Een begeleidingsgroep bij zelfmoord.

Cody leest dat Meg, All_BS bij dit forum in vertrouwen heeft genomen, hij is een soort mentor voor haar. “Het kwam omdat iemand Meg ervan overtuigde dat haar leven het niet waard was om gered te worden. Dat de dood een betere optie was”. Cody gaat samen met Ben op onderzoek uit. “Maar ook al heb ik haar tijdens haar leven in de steek gelaten, in haar dood zal me dat niet gebeuren”.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: