Een veilig huis: Mies Vreugdenhil

een veilig huisEen veilig huis
Auteur: Mies Vreugdenhil
Uitgever: VCL
Jaar: 2008
Bladzijden: 215

Anne en Bas zijn nog jong als ze trouwen. Ze willen graag kinderen, maar ook na een aantal jaren is Anne nog steeds niet zwanger. Na een vruchtbaarheidsonderzoek krijgen ze de boodschap dat ze geen kinderen kunnen krijgen en dat brengt veel verdriet.
De spanningen nemen toe en als Bas ook nog zijn baan verliest en Anne verantwoordelijk is voor hun inkomen, groeien de twee uit elkaar.
Een verkeersongeluk dat Bas overkomt, geeft hem nieuwe inzichten en hij verandert ten goede. De eerste stap tot een herstel van hun huwelijk lijkt gezet als ze samen besluiten invulling te geven aan hun kinderwens.

Reactie van het boek door Mieke sterstersterster half

Anne en Bas trouwen op jonge leeftijd. Na een aantal jaren is Anne nog steeds niet zwanger en dat geeft veel stress bij allebei. Hun grootste wens is om hun huwelijk bekroond te zien met kinderen.
Als Bas ongewild werkeloos wordt, gaat het helemaal fout tussen hun….Hij vindt zichzelf een looser in vele opzichten en dat uit zich in ruzies. Hij is niet te genieten en maakt overal ruzie over en soms loopt het behoorlijk uit de hand. Anne ziet het niet meer zitten en overdenkt soms een scheiding en heeft er slapeloze nachten over. Met Bas valt niet te praten totdat hij een ernstig ongeluk krijgt en in het ziekenhuis wordt opgenomen. Hij heeft na zijn operatie tijd om alles te overdenken en komt tot de conclusie dat hij de schuldige is van alle ellende tussen hem en Anne. Geleidelijk aan veranderd hij en Anne is erg blij de oude Bas weer terug te zien. Als hij een mooie baan krijgt aangeboden schijnt de zon weer voor deze twee mensen en besluiten ze hun huis open te stellen voor kinderen die tijdelijk een opvang nodig hebben.
Anne zegt haar baan op en vervult met liefde de taak van een pleegmoeder!

Een veilig huis is een mooie familieroman met een christelijke achtergrond en krijgt van mij 3,5*

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: