De verborgen brieven: Reina Crispijn

de verborgen brievenDe verborgen brieven
Auteur: Reina Crispijn
Uitgever: VCL/West-Friesland
Bladzijden: 414

Vlak voordat Beatrijs van Anrooy overlijdt, doet ze haar kleindochter Tessa een vreemd verzoek: Tessa moet mensen opzoeken en hun vertellen dat Beatrijs altijd van hen gehouden heeft. Reina Crispijn combineert heden met verleden. Romantische thriller, fascinerend en meeslepend. Kort nadat haar grootmoeder haar wens heeft geuit, overlijdt ze en kan Tessa niet meer vragen wie de mensen zijn waar ze over sprak. Tessa staat voor een raadsel, totdat ze een bijzonder dagboek erft: brieven verstopt in een herbarium, een verzamelboek voor gedroogde bloemen en planten. Ze leest ze en komt zo achter het geheime leven van haar grootmoeder dat zich afspeelde voor en tijdens de oorlog. Tessa besluit op zoek te gaan. Het wordt een zoektocht met verstrekkende gevolgen.

Reactie van het boek Marjon ster4

Wat een ongelofelijk mooi boek. Na een wat aarzelend begin laat het je niet meer los en wil alleen nog maar weten hoe het Beatrijs is vergaan. Verhalen die zich in een oorlog afspelen zijn altijd heftig; je weet gewoon dat dat soort dingen echt gebeurd zijn. Het einde is een tikje voorspelbaar en iets te vaak wordt het verhaal ter uitleg herhaald. Maar dat doet weinig af aan de intensiteit van dit verhaal. Prachtig.

Mijn reactie van het boek ster5

Wat een prachtig meeslepend boek was dit, het had voor mij nog veel dikker gemogen.
Het is erg vreemd als je van je oma een erfenis hebt die bestaat uit herinneringen, en al helemaal als die herinneringen vol geheimen en raadsels zit.
Tessa  erft een doos vol brieven en spulletjes van haar lieve oma Beatrijs, en zodra ze in de brieven begint, krijg je als lezer twee soorten verhalen, eentje in het heden en de andere in het verleden van Beatrijs.  Je word mee gezogen in de brieven uit het verleden, en dat raakt je zoals het Tessa raakt. Ze kan het verhaal van haar oma niet loslaten en doet er dan ook alles aan om de laatste vreemde wens van haar oma op te lossen.
Het verhaal van Beatrijs in de oorlog grijpt je erg aan, het vertrouwen in de mensen komt ook erg goed naar voren in dit verhaal, zodat je zelf ook van bepaalde mensen erg gaat balen.
Ook het einde vond ik verrassend mooi.  Een roman die ik echt wel kan aanraden.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: