Sterrennacht: Rachel Hore

sterrennachtSterrennacht
Auteur: Rachel Hore
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2010
Bladzijden: 416

 
Jude Gower, een jonge Londense veilingmeester die recent haar man heeft verloren, wordt naar Wickham Hall gestuurd om een verzameling achttiende-eeuwse astronomische instrumenten te taxeren. Het oude, statige landgoed intrigeert Jude: haar overgrootvader was er tussen de twee wereldoorlogen jachtmeester. Onderweg naar Norfolk, waar Wickham Hall ligt, stopt Jude voor een bezoek aan haar oma. Die vertelt haar over een mysterieuze affaire die er ooit heeft plaatsgevonden. Terwijl Jude op het landgoed bezig is, vormt ze zich een beeld van Anthony Wickham, de eenzame amateur-astronoom die het huis bewoonde in de achttiende eeuw, en van zijn dochter, Esther. Ook ontmoet ze er de schrijver Euan. Terwijl Jude het tragische verhaal van Anthony en Esther ontrafelt, leert Euan haar alles over de helende kracht van de natuur en de sterren. Geleidelijk aan leert Jude de tragedies in haar eigen leven te vergeten en opnieuw lief te hebben.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Ik las dit boek eerder en het enige dat ik wist was dat het over sterren en Norfolk ging en dat ik het heel mooi vond. Tijd om het te herlezen dus. En weer was ik betoverd. Wat een prachtig boek. De verhaallijnen blijven lang vaag, maar uiteindelijk lopen ze naar elkaar toe. Daarbij stuit je nogal eens op toevalligheden, het is allemaal wat te veel van het goede. Maar dat mag in een boek. Het is tenslotte fictie. Ik kon het niet meer wegleggen en gelukkig wist ik ook niet meer wat er allemaal in het verhaal gebeurde. Tussen al die verhaallijnen uit het verleden, zijn er ook verhaallijnen in het heden; de relatie tussen de zussen Jude en Claire bijvoorbeeld en hoe staat het met Euan? Prachtig boek, niet meer weg te leggen, vol mysteries en ik weet nu al dat ik het ooit weer zal lezen!

 

Mening Marjon 27-12-2010: ster5
Ik vind dat de korte samenvatting dit ongelofelijk mooie boek tekort doet. Het boek is veel meer dan dat, echt veel meer. De schrijfstijl van Rachel Hore is heerlijk, je glijdt haar boeken zo binnen. Dit boek hangt samen met allerlei mysteries die blijven boeien en wat je aandacht doet vasthouden. En net als je denkt dat alles op zijn plaats valt en je eindelijk begrijpt hoe het in elkaar steekt, neemt het verhaal weer een andere zeer verrassende wendig. Intrigerend, dit verhaal, het neemt je mee naar vroeger, naar ingewikkelde relaties die het verleden met het nu verbinden en het laat je niet meer los. She did it again, want dit is Rachel Hores vierde boek. Haar vorige vond ik wat tegenvallen, maar met deze zit ze wat mij betreft weer op het niveau van haar eerste twee boeken. Jammer dat het uit is…

bolklein

Een gedachte over “Sterrennacht: Rachel Hore

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: