Aan de rand van het meer: Kate Morton

aanderandvanhetmeerAan de rand van het meer
Auteur: Kate Morton
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2015
Bladzijden: 496

Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter. Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed – nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn…

Reactie van het boek door Marjon ster5

Indrukwekkend. Dat is het woord dat het eerste in me opkomt als ik dit boek moet omschrijven. Het boek bevat vele verhaallijnen en je moet er absoluut je aandacht bijhouden, anders ben je al gauw de draad van het verhaal kwijt. Maar wat zit dit fantastisch in elkaar. Wat moet het ook een toer zijn geweest dit te schrijven en er voor te zorgen dat alles klopt. Het verhaal lijkt te draaien om Theo die als baby verdwijnt. Maar is dat zo? Of spelen er meer verhalen? Dat maakt het boek zo boeiend. Het is een echte pageturner; je blijft maar lezen en lezen, moet soms even terugbladeren. Het enige verwarrende is dat er in het begin van het ‘heden’ (2003) steeds terug gegaan wordt naar het verleden, maar niet naar één verleden, maar dan weer naar 1933, dan naar 1932, 1941, 1911. Dat vond ik lastig schakelen. Toch komen al die verhaallijnen bij elkaar aan het eind en dan valt ook alles op zijn plaats. De schrijfstijl is heel toegankelijk, karakters zijn wat minder uitgewerkt (maar dat is zeker niet storend) en de sfeerbeschrijvingen voegen het nodige toe. Een absolute aanrader die wat mij betreft 10 sterren verdient, maar we maken er wel 5 van 😉En ik weet nu al dat ik dit boek nooit zal vergeten!

Mijn reactie van het boek ster5

In één woord ge-wel-dig, wat een boek en wat een verhalen. Jazeker je valt in deze roman van het ene in het andere verhaal, en van het heden naar het verleden. En alles klopt, en alles sluit zo mooi op elkaar aan.  Het boek kan je als een soort detective zien maar het is zeker ook erg mysterieus, en het barst van de geheimen die je allemaal mee wil oplossen.Je moet wel heel erg goed je gedachten erbij houden, daarom moest ik het soms even weg leggen.  De achterflap van het boek geef een kleine kijk over het verhaal maar het is zoveel meer. Een top roman die ik niet snel zal vergeten.

bolklein

Een gedachte over “Aan de rand van het meer: Kate Morton

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: