De paardenjongen: Rupert Isaacson

paardenjongenDe paardenjongen
Auteur: Rupert Isaacson
Uitgever: Cargo/De Bezige Bij
Jaar: 2009
Aantal blz: 397
De paardenjongen, het verhaal dat niemand onberoerd laat

Als Rowan tweeënhalf jaar is, wordt de diagnose gesteld dat hij autistisch is. De wereld van zijn vader Rupert Isaacson en zijn moeder Kristin stort in. Rowan lijdt aan spastische aanvallen en is onhandelbaar. Binnen korte tijd verliezen de ouders al het contact met hem.
Op een dag kruipt Rowan tijdens een wandeling door een afrastering. Opgetogen lachend laat hij zich op zijn rug op de grond vallen, pal voor een grote merrie. Rupert weet als paardentrainer dat de situatie levensgevaarlijk is: één verkeerde beweging kan de merrie doen schrikken en Rowan wordt vertrapt. Wat er dan gebeurt is even bijzonder als ongelooflijk…

De paardenjongen is het unieke en hartverwarmende verhaal van Rupert en zijn zoon Rowan, die samen de therapeutische kracht van paarden ontdekken. Ze ondernemen een reis door Mongolië, de enig overgebleven plek ter wereld waar nomadenstammen volgens oude rituelen samenleven met paarden. Het wordt een reis die het uiterste vergt van het gezin en hun relatie met elkaar danig op de proef stelt, maar die hun levens ook voorgoed zal veranderen.

Reactie van het boek door Marjonster5
Dit verhaal liet me niet meer los. Dit is zó indrukwekkend. Hoe intuïtief de ouders (vooral zijn vader) van Rowan zijn en hoe hij die intuïtie volgt om zijn zoon te kunnen helpen. Het is een ongelofelijk bijzonder verhaal en het laat je niet meer los. Als je dit leest, weet je dat er echt méér is, dat we een heleboel diepgang niet meer zien of beleven… Het is heel prettig geschreven, leest makkelijk, maar toch deed ik er lang over. Juist omdat het zo bijzonder is. Ik heb het boek al een aantal keren gelezen, al is het nu al een tijdje geleden. De reden dat ik het plaats is omdat ik het vervolg aan het lezen ben. Beide boeken horen op deze site.

bolklein

Een gedachte over “De paardenjongen: Rupert Isaacson

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: