Zuur: Anja Feliers (Kathleen Verlinden 5)

zuurZuur
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Lannoo
Jaar: 2015
Bladzijden: 364

Het vijfde topboek in de Kathleen Verlinden-reeks
Een bijtend scherpe whodunit. Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen. Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt. Het verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer was. Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt… Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden. Zuur is de vijfde thriller met psychologe Kathleen Verlinden.

Mening Natasja

Cara ontmoet tijdens het feest een oude bekende en besluit even met hem naar buiten te gaan voor een wandeling, Alexander wil een oud gebouw laten zien, tijdens de wandeling verliezen ze elkaar even uit het oog, en dan gebeurd er iets vreselijks met Cara.
Ik kan niet anders zeggen dan wow, wat een heftig spannend boek was dit weer van Anja, het verdiend weer dik vijf sterren
Je bent tijdens het lezen bezig met het ontrafelen van de dader, en waarom hij of zij het gedaan heeft.
De korte hoofdstukken zorgen er weer voor dat het makkelijk en snel leest, maar vooral het beklemmende gevoel dat je krijgt bij haar boeken zorgen er voor dat je meer wil.Aanrader!

Mening  Mieke ster5

Daphne en haar dochter Cara zijn uitgenodigd voor een gemaskerd bal van Guido…Deze persoon is de vriend van Daphne. Als Cara even met Alexander ( de zoon van Guido) aan het feestgedruis willen ontsnappen, bedenken ze samen het plan om naar het oude kasteel te gaan.
Terwijl ze in het donker de trappen opgaan en Alexander al niet meer te zien is, wordt Cara ineens belaagd door een schimmig figuur die bijtend zwavelzuur over haar hoofd gooit.
Vanaf dit moment stort de wereld in van Cara en haar moeder Daphne.
Als je de verschrikkingen leest wat zwavelzuur aangericht heeft, de onbeschrijfelijke pijn, de verminking, dan lopen de rillingen over je rug. Ik had wel het idee dat het politiespeurwerk wat laat op gang kwam, maar een subliem geschreven boek, zoals we gewend zijn van deze schrijfster!

Ik heb dit boek in één adem uitgelezen en het heeft mij kunnen boeien van begin tot het eind!
Lekker te lezen door de korte hoofdstukken en de afwisseling van personen bij aanvang van een nieuw hoofdstuk…Bij het tweede gedeelte van het boek krijgt het verhaal een interessante wending…
Een top boek en krijgt van mij 5* Uiteraard een dikke aanrader wat mij betreft!


bolklein

Een gedachte over “Zuur: Anja Feliers (Kathleen Verlinden 5)

Voeg uw reactie toe

 1. De voorkant laat Cara zien, een 17-jarig meisje dat door wraak haar gezicht verbrand en deze probeert te verbergen. De titel: Zuur “Ze heeft een zuur in haar gezicht gekregen. Vermoedelijk een soort zoutzuur of zwavelzuur”.

  Daphne, de moeder van Cara, is plastisch chirurg en werkt samen met Guido.
  Guido’s zoon Alexander en Cara zijn al van kinders af aan goed bevriend. Guido is gescheiden van Lea die in het ziekenhuis op de brandwondenafdeling werkt.

  Daarnaast heb je het verhaal van Kathleen, een psychologe, die Cara helpt om haar gevoelens een plek te geven.

  Cara krijgt een speciale band met Lea, maar Lea is op iets heel anders uit namelijk wraak op degene die haar broer in zijn jeugd hebben vernederd met tot gevolg zelfmoord.

  “Zelfs na jaren kan een vriendschap nog ontaarden omdat je dan pas de ware aard van het beestje leert kennen”

  Het verhaal begint gelijk spannend met gruwelijke details. Het ziekenhuis gedeelte vond ik op een gegeven moment te langdradig worden, ondanks de heftigheid van de reactie van Daphne. Hoe wreed zij is tegenover haar dochter, gevoelloos.
  De climax maakt het weer helemaal goed, ik zag deze niet aankomen.

  Het laatste hoofdstuk had van mij er niet meer bij gehoeven, nu krijgt het verhaal een open einde……….hoe gaat het verder met Cara en haar jeugdvriend? Voor mij 4vette*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: