Meneer Maus: Marian Werkman

meneermausMeneer Maus
Auteur: Marian Werkman
Uitgever: Uitgeverij Boekenbent
Jaar: 2014
Bladzijden: 175

‘We stopten op de hoek van een rij grote hokken. Ik moest drie keer kijken voor ik doorhad dat ook daar een hond zat. Een kleine hond in een enorm hok, helemaal alleen. Ik bukte me om hem beter te kunnen zien. Als een tornado rende hij naar me toe. Hij sprong tegen het gaas op en begon luidkeels te blaffen, harder en harder. Mijn gezicht kwam dicht bij zijn snuit, een lichtbruine snuit met donkere indringende ogen en een zwarte dropneus. Het leek alsof we elkaar herkenden. Dit was Maus. We sloten onmiddellijk vriendschap.’

Zo begint het verhaal van Maus, een Jack Russell Terriër die tijdens een mooie zomer zomaar wordt achtergelaten in het asiel. Zes jaar is hij, verwaarloosd, achterdochtig en onzeker. Schrijfster Marian Werkman en haar man Marco besluiten Maus een nieuw thuis te bieden. Met heel veel geduld en aandacht krijgt Maus opnieuw vertrouwen in het leven. Hij verandert in een energieke, aanhankelijke en vrolijke hond met lef. Maar voordat het zover is, moeten er heel wat obstakels overwonnen worden!

Reactie van het boek door Marjon ster5

Een boek waar je je als hondeneigenaar helemaal in kan verliezen. En natuurlijk ga je van Meneer Maus houden. Ook ik heb ooit een getraumatiseerd reutje uit het asiel gehaald en ik weet echt wel iets van honden en zeker van koppige terriërs (het ging om een West Highland White Terrier (Westie)) maar wij trokken de hond er helaas niet doorheen. Meneer Maus knapt wel op en krijgt een fantastisch leven bij Marian en Marco. Ik kon het boek niet meer wegleggen! Wat een aanrader!

bolklein

Een gedachte over “Meneer Maus: Marian Werkman

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: