Gerechtigheid: Stieg Larsson (Millennium 3)

gerechtigheidMillennium 3
Gerechtigheid
Auteur: Stieg Larsson
Uitgever: Signatuur
Jaar: 2007
Aantal blz: 651

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Reactie van het boek door Marjon ster5

Shit, ik heb ze uit. Alle drie. Het is over en uit en ik ga ze zeker nog herlezen. En dan dit derde boek… Even dacht ik in het begin dat Stieg teveel uitlegde en afweek. Maar dat was maar even… Daarna duikelde ik nòg verder het verhaal in dan het geval was bij de eerste twee boeken. Dit boek slaat alles. Vooral vanaf het moment dat Lisbeth weer een computer heeft. Zo goed, zo diep, zo spannend, zo goed. Wat heb ik genoten. En wat moet ik afkicken.

mannendievrouwenhaten devrouwdiemetvuurspeelde gerechtigheid

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: