Wraakzusters: Machteld van Zalingen

wraakzustersWraakzusters

Auteur: Machteld van Zalingen
Jaar: 2015
Uitgever: Aerial Media Company B.V.
Bladzijden: 296

Vier studenten zijn een weekend samen op stap. Ze mogen gebruik maken van het vakantiehuis van de ouders van een van hen op de Veluwe. Onder invloed van drank en drugs besluiten ze een hoertje in te huren. De stemming verandert abrupt als een van de jongens in alle opwinding per ongeluk de jonge vrouw doodt. Drie jonge meisjes zijn op datzelfde moment getuige van de moord op het hoertje. Peter-Paul, de dader, weet niet dat hij gezien is en besluit samen met zijn vrienden het…

Mening Mieke

Wat een goed debuut van deze schrijfster. Ik heb het boek ademloos van begin tot het einde gelezen door de heerlijke vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken.

Als vier studenten het vakantiehuis betrekken van de ouders van één van de jongens, gaan ze helemaal los.

Er wordt veel gedronken en drugs gebruikt en als er ook nog een hoertje wordt geregeld, gaat het helemaal mis.

Eén van de jongens knijpt haar keel dicht tijdens de seks en in alle opwinding heeft hij niet door dat hij haar vermoord heeft.

Drie vriendinnen knijpen er tussenuit tijdens een feestje en zoeken een plaatsje in het bos om een joint te roken en zien daar voor hun ogen iets gebeuren, wat ze nooit zullen vergeten.

Ze beloven elkaar om dit nooit door te vertellen…aan niemand….maar het zal hun leven drastisch veranderen. De personages zijn allemaal goed uit de verf gekomen.

Petra is een onzeker type en Manon daarin tegen is een zeer daadkrachtige vrouw . Juliet begint een nieuw leven in Noorwegen aan de zijde van haar geliefde Stephan.

Dan komt Petra te overlijden, het lijkt op zelfdoding, maar is dat wel zo? Manon gaat op onderzoek uit en dat is haar op het lijf geschreven als rechercheur van de politie.

Je voelt tijdens het lezen de onderhuidse spanning en het is moeilijk om het boek weg te leggen. Het spannendste gedeelte komt tegen het eind en dan wordt je verrast met een daverend plot.

Wàt een debuut! Niet dat het hele boek nagelbijtend spannend is, maar boeiend genoeg om er van te smullen. Ik heb er van genoten!

 

Mening Clasien ster4

Wraakzusters is een lekker boek om te lezen, niet nagelbijtend spannend maar een beetje een onderliggende spannende sfeer. Als je denkt een thriller te gaan lezen, zal dit boek je dan ook tegenvallen. Je moet het meer zien als een Loes den Hollander.
Jammer vind ik dat de achterflap al zoveel van het verhaal prijs geeft. Je kan bij voorbaat al wel raden waar dit verhaal over zal gaan.

Drie vriendinnen, 17 jaar, zonderen zich tijdens een examenfeestje af om te roken, daar in het bos zien ze iets wat ze de rest van hun leven niet zullen vergeten. Een verkrachting met dodelijke afloop.
Ze zijn bang om verdacht te worden en maken een afspraak om dit nooit aan iemand te vertellen. Als herinnering dragen ze alle drie een medallion met 1/3 deel van een foto van het vermoorde meisje met de achterliggende gedachte horen/zien/zwijgen.

Manon, Petra en Juliet. Manon wil gerechtigheid, Petra is onzeker en glijdt af naar drank en drugs, Juliet ziet dit als een kans om een nieuw leven te beginnen in Noorwegen. Ze kennen de verkrachter, als deze jaren later een auto ongeluk krijgt denken ze het verleden los te kunnen laten, maar niets is minder waar.
Manon, rechercheur van beroep, stort zich op een eigen onderzoek. Ze ontdekt dat er veel meer achter zit en dat er meerdere personen bij betrokken zijn.

De meiden hebben tot dan toe altijd gedacht dat hun vriendin Petra, door de druk zelfmoord had gepleegd, maar is dat wel zo en waar is haar medallion?

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: