Paper Towns: John Green

paper townPaper Towns
Auteur: John Green
304 pagina’s
Uitgeverij Lemniscaat
Jaar: 2015

Als Q (Quentin) en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q’s kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar de jonge vrouw op wie hij in stilte verliefd is, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?

Reactie van het boek door Clasien ster3

Margo, vrouwelijke hoofdpersoon, die ervandoor gaat, Q (Quentin) mannelijke hoofdpersoon, die haar gaat zoeken en dat met als achtergrond een Amerikaanse high-school. Margo verdwijnt en Q(uentin) met z’n vrienden Ben en Radar gaan haar zoeken. De aanwijzingen die ze heeft achtergelaten, wijzen erop dat ze gevlucht is naar een ‘paper town’, dit verklaart gelijk de titel van het boek. “Je gaat naar de papieren steden. En je komt nooit meer terug.”

Paper Town, een plaats die alleen op de kaart bestaat. Agloe ontstond als een papieren stad die was bedacht als bescherming tegen schending van het copyright. Iemand bouwde daar een benzinestation en dat was Agloe, een cartografische wereld.

Niet altìjd boeiend, soms langdradig, omdat ik dit boek als recensie-exemplaar had gekregen werd het bijna een verplichting om dit boek uit te lezen. Er zit spanning in, humor, filosofische gedachten. Het taalgebruik, van Q’s ouders (beiden therapeut) is hilarisch: “Zijn retorische beschuldigingen van passieve agressie niet impliciet passief-agressief”. Ook hoe ze met hun zoon omgaan is vrij bijzonder!

Dit is voor mij een tegenvaller. Ik denk dan ook dat de verfilming mij beter zal bevallen dan het boek.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: