The best of me: Nicholas Sparks

coverThe best of me
Auteur: Nicholas Sparks
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Jaar: 2014
Pagina’s: 248

In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit van hun levens in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun levens in tegengestelde richtingen stuurde.Vijfentwintig jaar later komen Amanda en Dawson terug naar Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.

Reactie van het boek door Marjon  ster4

Af en toe moest ik even slikken bij het lezen van dit boek. Het leven is niet makkelijk voor de hoofdpersonen. Dawson komt uit een vreselijke familie, vol respectloze mensen en criminelen en juist omdat hij een goed mens is, wordt hij belaagd. En dan is er Amanda, die probeert haar gezin liefdevol bij elkaar te houden, maar die moet dealen met heel veel onmacht en verdriet. Als Tuck overlijdt komen Dawson en Amanda weer naar Oriental toe en dat zet een heleboel in beweging. Het is een mooi boek en ook weer niet, maar je legt het ook niet makkelijk weg. Het einde loopt anders dan ik dacht, maar dan wordt er in de epiloog opeens heel veel duidelijk.

 

Mijn reactie van het boek ***** 20-10-2014

Dit verhaal draait op dit moment in de bioscoop, en dat is niet meer dan terecht. Het boek is zo mooi beschreven dat je met je gedachten gewoon alles voor je ziet, net of je al in die bios bent. Ook de films The notebook, Save haven en Dear John waren voor mij allemaal even mooi en ontroerend, en ik wil de film van The best of me dan ook zeker nog zien. Ik vind het altijd wel leuk om te vergelijken met het boek, wat er allemaal anders is en wat juist niet. En om dan te roepen van “hee dat klopt niet was in het boek anders”, en dat ze je dan aangapen en denken waar heeft die het nou weer over. 🙂 .Maar om terug te komen op dit ebook, hij was weer geweldig, ook weer een beetje spanning erin en niet te vergeten een speciale gast ( de geest). Veel mensen vinden dit misschien niet echt geloofwaardig maar ik geniet ervan.  En het boek doet zeker de titel eer aan.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: