De zwarte roos: Nora Roberts (De bloementuin van Harper House deel 2)

dezwarteroosDe zwarte roos
Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2011
Bladzijden: 414

Drie vrouwen ontmoeten elkaar op een keerpunt in hun leven. Ieder van hen zoekt naar een manier om verder te groeien. Bij elkaar vinden ze de moed om risico’s te nemen en de toekomst te omarmen. Het leven heeft Rosalind Harper sterk gemaakt, sterk genoeg om elke storm het hoofd te bieden. Vroeg achtergebleven als weduwe met drie zoons, sloot ze een tweede huwelijk, dat op een ramp uitliep. Maar ze kwam het te boven en begon een tuincentrum, dat inmiddels een bloeiend bedrijf is. En meer: een symbool van hoop en onafhankelijkheid. Nu wordt haar toekomst bedreigd, en ze weet dat ze deze strijd niet alleen kan voeren. Omdat de sleutel in het verleden ligt, schakelt ze genealoog Mitchell Carnegie in. Het is een stap die onverwachte gevolgen heeft, want ze wordt verliefd op hem. En terwijl de liefde tussen hen ontkiemt, groeit ook het gevaar.

Mijn reactie van het boek ster5

Dit zijn nou van die boeken die je in één ruk uitleest. Het eerste deel gaf ik nog 4* maar dit deel toch zeker een dikke 5*. Ik was na deel 1 even aan een ander boek begonnen, terwijl ik deze serie niet uit mijn hoofd kon krijgen, geweldige personages en zelfs de spanning in het verhaal was even om te snijden. Dus een erg verslavend boek en we gaan meteen verder met deel drie.

Reactie van het boek door Marjon ster5 28-7-2015

Dit boek was niet meer weg te leggen. Je pakt direct het verhaal weer op waar het eindigde in deel 1 en verliest jezekf in het verhaal. De Harperbruid – de geest in Harper House – laat deze keer meer van zich zien, horen en voelen en dat kan alleen maar te maken hebben met Roz (Rosalind) die in dit boek de hoofdrol speelt. Roz huurt Mitch in om haar familiegeschiedenis uit te pluizen en te achterhalen wie de Harperbruid was. Roz en Mitch groeien naar elkaar toe op een heerlijke romantische maar realistische manier, iets wat de Harperbruid niet accepteert. De vraag is: waarom accepteert ze dat niet? En waarom voelt ze zich zo betrokken bij Roz? Hoe ver kan een geest zijn, hoeveel macht heeft ze? Sommige stukjes zijn spannend, dan weer romantisch, dan komisch en soms zelfs een tikje erotisch. Wat de boventoon voert is de warmte van de mensen onderling die in Harper House wonen. Nora Roberts heeft de karakters goed uitgewerkt en iedereen neergezet als echte mensen. Eerst een paar andere boeken lezen en dan gauw door naar deel 3 🙂

blauwedahlia dezwarteroos de rode lelie

bolklein

Een gedachte over “De zwarte roos: Nora Roberts (De bloementuin van Harper House deel 2)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: