Lynn 2.0 : Anke Kranendonk

lynnLynn2.0
Auteur: Anke Kranendonk
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2015
Bladzijden: 205

Lynn maakt zich klaar voor de spannendste gebeurtenis van het jaar: het schoolkamp van groep acht. Maar er gebeurt al zoveel in haar leven. Ze krijgt – o nee toch – opeens van die rare vlinders in haar buik als ze aan Joeri denkt. Haar bikini is haar opeens te klein. En tot overmaat van ramp groeien haar tanden recht uit haar bovenkaak.
Op kamp loopt alles uit de hand: het gekonkelfoes, het gekeet en het groepjesgedoe . Lynn weet niet goed wat ze met alle chaos aan moet. Ze wil gewoon Lynn zijn, maar dan nét iets leuker: Lynn 2.0!

Reactie van het boek door Clasien ster4

Linda (Lynn) Dijkhuizen daar gaat dit verhaal over, een meisje dat met haar klas op schoolkamp gaat. Dit deed me herinneren aan mijn eigen schoolkamp van groep 8, vossenjacht, de sfeer, onderlinge groepjes vooral bij de meiden. Ook in dit verhaal vormen meiden groepjes, BFF. Lynn waait met alle winden mee, heeft geen beste vriendin maar probeert met iedereen bevriend te blijven.

Naast leuke en gezellige momenten, zijn er ook nare. Meiden “konkelen” dit betekent samen klitten, smoezen en gemeen doen tegen een ander. Dit gaat zover dat er uiteindelijk iemand in het ziekenhuis belandt. “Een gezellig werkweekje , dat was de bedoeling. Er is een wespennest opengebarsten, de bulten knallen er uit”.

Ik heb dit boek met veel plezier en in één middag uitgelezen, makkelijk leesbaar, echt een meidenboek. Lynn is een heerlijk personage, komt voor andere op, maar kan ook van zich afbijten. Lynn 2.0 is eigenlijk het vervolgboek op Lynn, maar is goed zelfstandig te lezen. De voorkant is leuk bedacht Lynn in het bos en woorden om haar heen, konkelen, kussen?, kamp!, keten, klieren/klooien en kletsen alles wat je doet tijdens een schoolkamp.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: