Alleen verder: Ina van der Beek

alleen verderAlleen verder
Auteur: Ina van der Beek
Uitgever: Zomer & Keuning
Jaar: 2014
Bladzijden: 216

Historische roman van Ina van der Beek: Alleen verder Wanneer de Joodse onderduikers Sam en Hannah Cohen verraden worden, heeft dat grote gevolgen voor Hans en Clasien de Groot, bij wie ze in huis waren. Gelukkig worden Clasien en de kinderen opgevangen door de oude huisarts en zijn vrouw. Als ook zij er niet meer zijn, bouwt Clasien een heel nieuw bestaan op om in haar levensonderhoud te voorzien: ze begint een pension. Hoewel ze zich voorneemt geen jonge mannen in huis te nemen, gebeurt dat door omstandigheden toch. Maar of dat nou een goede beslissing is? ‘Echt een aanrader’ Lezersreactie bij In goede handen

Reactie van het boek door Mieke ster4

Ik heb genoten van deze roman, wat zich in de oorlog afspeelt. Ik heb al veel boeken gelezen over het onderwerp onderduikers en heb enorme bewondering voor zulke mensen die dit aandurfden, om hiermee hun eigen leven in gevaar te brengen.

Wanneer de Joodse onderduikers Sam en Hannah Cohen verraden worden, heeft dat grote gevolgen voor Hans en Clasien de Groot, bij wie ze in huis waren. Gelukkig worden Clasien en de kinderen opgevangen door de oude huisarts en zijn vrouw. Als ook zij er niet meer zijn, bouwt Clasien een heel nieuw bestaan op om in haar levensonderhoud te voorzien: ze begint een pension. Hoewel ze zich voorneemt geen jonge mannen in huis te nemen, gebeurt dat door omstandigheden toch. Maar of dat nou een goede beslissing is?

Als Clasien haar man Hans omkomt in de oorlog, probeert Clasien het leven weer op te pakken en zet ze zich volledig in voor haar pension. Ze krijgt met de oude meneer de Vries een hele goede band en met zijn familie die hem geregeld komen bezoeken. Ook krijgt Marijke een plekje in haar pension en krijgt Gosse tijdelijk onderdak, maar na verloop van tijd lijkt het erop dat Gosse niet van plan is om een ander onderkomen te zoeken en Clasien gaat ermee accord dat hij blijft. Hij vermaakt zich prima met haar kinderen en omgekeerd zijn de kinderen ook dol op hem. De gevoelens van Clasien gaan alle kanten op, want ze voelt zich ook enorm aangetrokken tot Ad, de zoon van meneer de Vries…..Naar wie zal uiteindelijk haar hart uitgaan? Aanrader !!

alleen verder het afscheid naar huis

bolklein

Een gedachte over “Alleen verder: Ina van der Beek

Voeg uw reactie toe

  1. De naam Clasien in een boek, dat is toch wel speciaal. Deze naam kom je echt weinig tegen en toevallig heet ik zo. Ook met een C en met een S
    En niet Klazien zoals veel mensen denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: