100 gelukkige dagen: Fausto Brizzi

100gelukkigedagen100 gelukkige dagen
Auteur: Fausto Brizzi
Bladzijden: 320
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2015

Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed.
Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?
Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de goede kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

Reactie van het boek door Marjon ster5

De omschrijving klopt niet helemaal. Lucio heeft geen vrouwen bij de vleet maar gaat met één vrouw vreemd en dat maakt dat hij zijn vrouw Paola mijlenver uit elkaar komen te staan. Op dat moment krijgt Lucio het slechte nieuws. Het is een prachtig boek, een diep boek, dat met een prettige luchtigheid is geschreven. Het is heftig en het kent ook humor. Het is menselijk en het is rauw en direct. Ik heb nog nooit zoiets gelezen en ik ben diep onder de indruk. Je blijft lezen en lezen en dan opeens leg je het even weg om na te denken. Het zet je echt aan het denken; je stapt hier niet zomaar overheen. Je krijgt ook het gevoel dat het allemaal gebeurd is in de echte wereld. Zo moet het zijn. Wat me vooral deed nadenken was het idee dat iedereen voortaan 10 minuten voor zijn dood die dood aangekondigd krijgt. Je krijgt te horen dat je nog 10 minuten hebt. Lucio stelde zich voor dat hij dan zou reageren: Maar mijn pasta is pas over 13 minuten klaar en ik heb vanavond nog niet eens gedoucht. En de aankondiger zou zeggen: Ik kan het ook niet helpen dat je niet genoeg genoten hebt van het leven. Dat is dan ook de boodschap van het boek. Zorg dat je lééft als de dood je bereikt. Niemand weet wanneer dat is, dus leef, geniet en verspil niet. Nee, het is geen zwaar boek; integendeel. Het is mooi en een ongelofelijke aanrader!

bolklein

Een gedachte over “100 gelukkige dagen: Fausto Brizzi

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: