De kogel: Mary-Louise-Kelly

de kogelDe kogel
Auteur: Mary-Louise-Kelly
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2015
Bladzijden: 416

Caroline Cashion is zevenendertig, mooi en intelligent, en doceert Franse literatuur aan de universiteit. Maar dan stort haar wereld in als er bij een mri-scan een kogel wordt ontdekt in de achterkant van haar nek. Caroline is verbijsterd, ze herinnert zich niet dat er ooit op haar is geschoten (en zoiets vergeet je toch niet?). Haar ouders bekennen schoorvoetend dat ze haar geadopteerd hebben toen ze drie jaar was, nadat haar biologische ouders in hun eigen huis vermoord werden. Caroline was erbij en raakte gewond.

Reactie van het boek door Clasien ster5

Dit verhaal is anders, nog nooit heb ik zo’n soort thriller gelezen. Niet eens echt superspannend, maar je wilt weten wie er achter Caroline aanzit, wie de dader van ruim dertig jaar geleden was en waarom?

Caroline Cashion, academicus en 37 jaar weet niet beter dan dat ze twee broers heeft en liefhebbende ouders. Totdat ze polsklachten krijgt en ze erachter komen dat er een kogel in haar nek zit, dit verandert haar hele leven. Op 3-jarige leeftijd blijkt er een drama in haar leven te zijn geweest, waarbij haar biologische ouders om het leven kwamen. Je adoptie ouders blijken geheimen voor jou te hebben. “Je kent hun hart, hun stem, maar weet niet wat erin hun hoofd omgaat”.

Caroline gaat naar Atlanta op zoek naar antwoorden, ze blijkt het middelpunt te zijn van een moordonderzoek, omdat de politie de zaak heropend met de kogel als bewijsmateriaal.
Caroline blijkt haar hele leven al op de vlucht te zijn alleen heeft ze dat nooit geweten.

“De waanzin van de compleet herschreven levensgeschiedenis die me aangereikt was, een geschiedenis met een dubbele moord en twee paar ouders en een kogel die zich onder mijn huid had genesteld”.

bolklein

Een gedachte over “De kogel: Mary-Louise-Kelly

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: