Belofte maakt schuld: Jane Green

beloftemaaktschuldBelofte maakt schuld
Auteur: Jane Green
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Bladzijden: 351

Callie Perry is een succesvolle fotograaf met twee fantastische kinderen, lieve vrienden en een man die weliswaar workaholic is, maar wat geeft dat? Hij komt elke avond pas laat thuis en daardoor heeft ze lekker veel tijd voor zichzelf en voor de belangrijkste mensen in haar leven. Lila, Callies beste vriendin, heeft eindelijk de ware liefde gevonden, maar wordt achtervolgd door een ex from hell. Callies zus Steffi is te rusteloos om zich te settelen. Jarenlang had ze bijna nog meer verschillende baantjes dan minnaars, maar op haar dertigste ontdekt ze eindelijk haar ware passie en wordt kok in een restaurant. En dan zijn er nog Callie en Steffi’s ouders. Ze zijn al dertig jaar gescheiden en hebben elkaar sindsdien nauwelijks meer gesproken. Maar dan wordt Callie plotseling ernstig ziek… Belofte maakt schuld is een warme, humoristische en onvergetelijke roman over een familie die elkaar weer terugvindt op een moment dat het leven totaal op zijn kop komt te staan.

Mijn reactie van het boek ster5

Je kunt een boek mooi noemen, je kunt een boek geweldig noemen, maar hoe noem je een boek wat zo mooi is terwijl het ook erg zielig is en de tranen over je wangen rollen zodat je niet eens meer kan lezen?   Nou dit is dus zo’n boek. Het is erg luchtig geschreven en heeft toch diepgang. Van ieder persoon in dit boek lees je wat voor persoon dit is, en hoe het karakter in elkaar zit, en  wat ze allemaal te maken hebben met Callie, de hoofdpersoon in dit boek. Je leert iedereen goed kennen, en ziet ze dan ook allemaal beeldend voor je.
Het boek is meeslepend, ontroerend en heeft toch de nodige humor die zorgt dat je er toch een goed gevoel aan over houd.
Dit boek heeft me echt verrast en ik wil zeker nog meer van haar lezen. Aanrader

Reactie van het boek door Marjon ster524-06-2015

Dit is een erg aangrijpend boek. Het onderwerp is zwaar, maar het boek is met een bepaalde luchtigheid geschreven. Toch kan het niet anders dan je raken en ik hield het dan ook niet droog. Het boek leest als een trein en je voelt de liefde in het boek. Juist dat maakt het zo mooi. Het is echt een bijzonder mooi boek, wat je niet meer kan wegleggen. Je ziet de mensen in het verhaal groeien, je ziet alles veranderen als Callie ziek wordt. Ik had nog nooit iets van Jane Green gelezen, maar ze schrijft als Kristin Hannah. Wat een aanrader.

bolklein

3 gedachten over “Belofte maakt schuld: Jane Green

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: