Wachten op woensdag: Nicci French (Frieda Klein 3)

wachtenopwoensdagWachten op woensdag
Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2013
Bladzijden: 496

Een klein meisje vindt het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar.
Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen.
En Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwernood overleefde.
Wachten op woensdag is een verhaal van verborgen levens, verdwenen meisjes en van de obsessies van diegene die verder kijkt dan de façade van het dagelijkse leven, met alle gevolgen van dien.
Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Bijna tot op het laatst had ik geen idee hoe de twee zaken in elkaar staken. Dit boek vertelt over twee zaken en dacht ik eerst nog dat het zijdelings met elkaar te maken had, bleek dat sowieso niet het geval. En ik denk dat het juist daarom reëler overkomt. En daarom blijf je ook lezen. Of Frieda wil of niet; ze moet haar gevoel volgen en zo raakt ze dankzij een kinderachtige actie van collega die haar haat betrokken bij een zaak die al jaren speelt. Door haar nichtje raakt ze betrokken bij een andere zaak. Beide zaken zitten ingewikkeld in elkaar, er zijn veel geheimen, veel mensen die een ander dekken en daarom duurt het lang voor de waarheid aan het licht komt. Het is spannend tot aan het einde toe en het was bijzonder moeilijk om dit boek weg te leggen.

bolklein

2 gedachten over “Wachten op woensdag: Nicci French (Frieda Klein 3)

Voeg uw reactie toe

    1. Haha zo zie je maar… Meningen kunnen zo verschillen! Ik neem aan dat je het boek niet los van de anderen las? Want ik vind deze boeken juist zo goed omdat ze onderdeel van een serie zijn. En buiten het verhaal vind ik de schrijfstijl van Nicci French heel prettig (en van Nicci Gerrard en Sean French apart vind ik het een stuk minder).

      Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: