Lekker is dat! : Anne West

LekkerisdatLekker is dat!
Auteur: Anne West
Uitgever: ZK
Bladzijden: 224
Jaar:2015

Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten, maar doet het niet. Dan ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost besluit eindelijk te scheiden en vraagt Sofie of ze in de tussentijd even van het toneel wil verdwijnen. Hij weet wel een plek waar ze terechtkan. Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet in de ijssalon de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Er zijn slechts twee obstakels: ten eerste haar totale gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Charlotte, die ook naar Drenthe komt om wraak te nemen op Sofie.

Mijn reactie van het boek ster4

Wat een leuke chicklit was dit.
Twee heel verschillende vrouwen Charlotte die getrouwd is met Joost en Sofie de minnares van Joost, beide houden ze erg veel van hem totdat ze in de gaten krijgen dat het Joost wel erg makkelijk af gaat om twee vrouwen aan het lijntje te houden. Zodra Charlotte van de affaire op de hoogte is wil ze maar één ding en dat is wraak. Dit brengt vreemde situaties met zich mee als beide vrouwen bij de vader van Joost aan belanden.
Gelukkig word dit verhaal om en om verteld door Charlotte en Sofie, zodat je ook beide kanten begrijpt waarom het zover heeft kunnen komen.
Ik vond dit verhaal erg leuk, grappig en luchtig geschreven en heb er van genoten.

 

Reactie van het boek door Clasien ster428-5-2015

Wat een heerlijk boek om te lezen, ontspannend met leuke hoofdpersonen en een vleugje haat, vriendschap en vooral eind goed al goed. Ik ben geen echte chicklit lezer, maar deze beviel me opperbest. De voorkant geeft je al een gezellig gevoel, lekker een coupe met ijs. De titel Lekker is dat! is dan ook op zijn plaats. Het kan echter ook een andere betekenis hebben in dit verhaal, namelijk Lekker is dat! het vreemdgaan na 5 jaar en 2 jaar daarvan getrouwd.

Dit overkomt Charlotte die getrouwd is met Joost, hij blijkt echter al 3 jaar een relatie te hebben met Sofie. Charlotte en Joost werken allebei hard aan hun carrière in de reclamewereld, ze hebben een eigen reclamebureau. Wanneer Charlotte er achter komt dat Joost vreemdgaat voelt ze zich vernederd, haar leven is een groot leugen. Sofie moet haar relatie met Joost verborgen houden, ze schaamt zich hiervoor. Veel mensen zijn van haar vervreemd door haar geheime dubbelleven.

“Joost dirigeert alles en Charlotte en Sofie dansen naar zijn pijpen”.

Charlotte heeft alleen maar gevoelens van haat voor die slet van een Sofie, ze wil alleen maar wraak. Voor de rest is niets belangrijk. Door omstandigheden komen beide vrouwen terecht bij de vader van Joost. Charlotte als schoondochter heeft een goede band met Gerard, Sofie komt daar door toedoen van Joost. Ze belanden in een situatie die samenwerking nodig heeft, ondanks hun haat voor elkaar gaan ze samen aan de slag.

Zoals vele chicklits loopt ook dit verhaal af met een goed en gelukkig einde. Alleen Joost moet op de blaren zitten.

Reactie van het boek door Marjon ster528-5-2015

Dit is zo’n heerlijk boek waar je zo doorheen schiet. Een chicklit, maar het is niet alleen maar oppervlakkig. Je ziet de hoofdpersonen Sofie en Charlotte groeien en dat maakt dat je van ze gaat houden. Afwisselend vertellen ze hun belevenissen en natuurlijk komen ze elkaar ook nog tegen. Het boek is romantisch, grappig, herkenbaar en ook enigszins voorspelbaar, maar dat hoort bij een goede chicklit en dat doet niet aan het boek af. De titel heeft in dit geval een dubbele betekenis en vind ik een geweldige keuze. Aanrader!

bolklein

 

Een gedachte over “Lekker is dat! : Anne West

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: