De liefde achterna: Mary Schoon

de liefde achternaDe liefde achterna
Auteur: Mary Schoon
Uitgever: ZK
Bladzijden: 224
Jaar: 2015

De liefde achterna, een boerenstreekroman van Mary Schoon.

Willem werkt al jaren bij boer Versluis. Op een mooie augustusdag is hij het zat: hij wil weer de hort op! De boerin overtuigt hem om voor honderd gulden een antieke trouwjurk naar hun dochter te vervoeren, die met een Drentse schaapherder gaat trouwen. Het is het begin van een bizarre roadtrip met een bijzondere bestemming.

Mary Schoon is gek op het boerenleven. Omdat ze zelf geen boerin is, geeft ze haar liefde vorm door streekromans te schrijven. Dat doet ze met merkbaar plezier, zo ook weer in De liefde achterna.
Reactie van het boek door Mieke ster5

Wat een heerlijk boek om te lezen! Dit is het vijfde boek die ik gelezen heb van deze auteur en ik heb hier met volle teugen van genoten. Mary Schoon weet als geen ander de sfeer te scheppen van het boerenleven, de armoe en de familierelaties. Ik hou van haar schrijfstijl en eenmaal begonnen aan dit boek, wil je niet meer stoppen.

Dit verhaal gaat over Willem, een vrijbuiter, die van de ene plaats naar de andere trekt om zijn kostje bij elkaar te scharrelen. Hij is een goudeerlijke vent en is lopend onderweg naar Nienke – de dochter van zijn vroegere baas – om daar een trouwjurk heen te brengen. Daarbij is hem honderd gulden beloofd door de vrouw van deze boer Versluis, bij terugkomst. Door een vechtpartij ontmoet hij Sjors, waar hij voor op komt en raakt hem niet meer kwijt. Sjors blijft als plaksel aan hem kleven en uiteindelijk neemt hij hem mee op sleeptouw naar Drente waar hij de trouwjurk moet afleveren.

Ieder hoofdstuk begint met een terugblik van zijn leven en zijn huwelijk! Zijn vrouw Jacobine en hij hebben een dochter Cobie, maar dit ligt ver achter hem…hij heeft de draad weer opgepakt, is er toen vandoor gegaan omdat het leven hem zuur gemaakt werd door de vader en Jacobine….

bolklein

Een gedachte over “De liefde achterna: Mary Schoon

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: