Windbloemen: Tamara Mc Kinley

windbloemenWindbloemen (2003/2013)
Auteur: Tamara McKinley

Bladzijden: 382
Uitgever: De Kern
Website:www.tamaramckinley.co.uk
341pagina’s

Australië, 1936. Ellie wordt als 14-jarig weesmeisje dolend in de verzengende hitte van de outback gevonden door de tweeling Charlie en Joe. Ze brengen haar naar het enige familielid dat ze kent, tante Aurelia, op haar grote veehouderij Warratah. Hier groeien de drie op tot jonge volwassenen. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Ellie heeft Joe in haar hart gesloten, maar het is de vileine Charlie die als enige terugkomt. Ondanks alles heet Ellie hem welkom maar Aurelia wantrouwt Charlies motieven, en niet ten onrechte Jaren later is het aan Ellie om aan haar inmiddels volwassen dochters de waarheid te vertellen over wat er destijds is gebeurd. Maar daarvoor moet ze wel enkele beschamende geheimen van Warratahs geschiedenis prijsgeven. Ellie hoopt dat haar dochters sterk genoeg zijn voor de naderende storm.

Mijn reactie van het boek ster5

Dit is echt weer zo’n boek dat je lang blijft hangen en je zomaar niet vergeet.
De vele geheimen, en het vertrouwen en wantrouwen spelen een grote rol in dit verhaal over Ellie en haar dochters.
De verhalen worden afgewisseld tussen het heden en verleden, de tijd in de oorlog, maar zijn erg goed te volgen, en zo kom je steeds meer te weten wat er nu afgespeeld heeft in het leven van Ellie.
Je stapt meteen in een mooi verhaal en het word alleen maar mooier.
Je leert iedereen in het verhaal goed kennen en gaat van ze houden. Top boek

Reactie van de boek door:Marjon ster527-10-2013

Mening nu:
Dit was waarschijnlijk de derde keer dat ik dit boek las en het is nog steeds net zo overdonderend als de eerste keer dat ik het las. Dit was het eerste boek ooit wat ik las van haar. Ik had een boekenbon, zag dit boek en toen ik de voorkant zag wist ik dat ik het wilde lezen. En toen was ik verloren. Ik heb inmiddels al haar boeken, zowel in papier als digitaal. Dit boek kocht ik van de week toen ik zag dat het eindelijk digitaal verkrijgbaar is. Hoera! Ik herlees al haar boeken graag, dus wat is er fijner dat ze allemaal op je reader staan.
Dit boek sleurt je mee de Outback in, je proeft de stof, voelt de hitte, ervaart bijna de ontberingen die er zijn in dat harde land. Het verhaal verbergt een groot geheim en dat maakt het boek tot een echte pagetuner. Je wil zó graag weten hoe het allemaal precies in elkaar steekt. Aanrader!

Mijn mening op Uitgelezen.punt op 22 augustus 2007:
Ik las in een aantal recensies dat je bij het lezen van dit boek onmiddellijk zou worden opgezogen in het Australische Outback. Eerst zien, dan geloven is mijn motto en voor ik het wist, zat ik ook daar in dat Australische Outback. Dat is toch een kunst. Die woorden neerzetten die een lezer meezuigen. In het begin van het boek is al duidelijk dat er een mysterie ronddwaalt en dat houdt het hele boek de aandacht vast. Het is mooi, het is meeslepend en een echte pageturner, want je wilt dat mysterie ontrafeld hebben. Deze schrijfster heeft nog 3 boeken op haar naam staan en als ik die tegenkom bij De Slegte – of waar dan ook, zijn ze van mij! Geweldig! Het enige wat ik nog niet heb begrepen is de titel van het boek. De betekenis daarachter is mij volledig ontgaan.

Note:
Die betekenis is nu wel duidelijk. Claire die ongewild een beetje het middelpunt van het verhaal is, vlucht na het horen van de waarheid weg en rijdt op haar paard door een veld windbloemen. Windbloem is een andere naam voor anemoon. IN het Engels is de titel hetzelfde: Windflowers.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: